Profesor al lui Charles Le Brun (din 1632 in 1634). Nu i se cunoaste nici data exacta a nasterii, nici locul (fie in Burgundia, fie in Franche-Comte). Ca toti contemporanii sai artisti, a calatorit in Italia (in 1625), unde a fost foarte influentat d
Profesor al lui Charles Le Brun (din 1632 in 1634). Nu i se cunoaste nici data exacta a nasterii, nici locul (fie in Burgundia, fie in Franche-Comte). Ca toti contemporanii sai artisti, a calatorit in Italia (in 1625), unde a fost foarte influentat de Giovanni Lanfranco, apoi (din 1630) a lucrat la Paris, impreuna cu Simon Vouet. S-a intors la Roma pentru alti 10 ani (1635-1645), colaborand la decorarea Palatului Peretti. In aceeasi perioada i-a aparut culegerea de acuarele "Icones et Segmenta Nobil. Signorum et Statuarum quae Romae extant". In 1648 s-a numarat printre fondatorii Academiei Regale de pictura si sculptura. Anul mortii lui Perrier e si el nesigur, fiind dat cand ca 1649, cand ca 1650.
Tabloul adus la Bucuresti ca parte a expozitiei "Umbre si lumini" - "Jertfirea Ifigeniei" - e una din primele memorabile ale lui Perrier si apartine perioadei in care acesta lucra in atelierul lui Simon Vouet, de la care pictorul a pastrat senzualitatea materiei, asociind-o grafismului puternic al formelor maestrului sau Lanfranco. (I.P.)
Ziarul ZIUA, partener media al expozitiei "Umbre si lumini. 400 de ani de pictura franceza", deschise pana la inceputul lunii octombrie la Muzeul National de Arta al Romaniei de la Palatul Regal, ii prezinta in serial pe pictorii ale caror lucrari se afla la Bucuresti.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.