Inceputul de campionat a avut darul sa-i nedumireasca si sa-i nemultumeasca profund pe microbisti. Daca pana acum suporterii erau rasfatati cu vizionarea in direct la televizor, aproape in totalitate, a partidelor din Divizia A, noul sezon a produs c
Inceputul de campionat a avut darul sa-i nedumireasca si sa-i nemultumeasca profund pe microbisti. Daca pana acum suporterii erau rasfatati cu vizionarea in direct la televizor, aproape in totalitate, a partidelor din Divizia A, noul sezon a produs cateva absente notabile. FC Arges - Steaua sau Dinamo - Pandurii Tg. Jiu sunt doar doua dintre partidele care au fost invizibile pentru majoritatea microbistilor, iar asta in conditiile in care meciurile mentionate mai sus au fost transmise de Telesport, postul care detine drepturile de televizare pentru Divizia A. Problema apare in relatia dintre Telesport si principalii operatori de cablu, Astral, UPC si RCS. Despre cele trei firme invocate se spune ca detin actiuni la TV Sport, principalul concurent al Telesport, astfel ca exista un interes comercial de a nu introduce un post rival. Totusi, stimulate de plangerile numerosilor abonati, nemultumiti ca nu pot viziona partide din campionatul intern, dar nu numai, firmele in cauza au inceput sa faca primii pasi.
Astral are Telesport
Astfel, Astral a semnat deja in luna aprilie un contract cu Telesport, iar postul amintit poate fi achizitionat in sistem pay-tv, ceea ce inseamna ca pe langa abonament trebuie platita o suma de 50.000 de lei vechi pentru receptionarea Telesport. Multi oameni s-au plans insa ca pe langa aceasta suma, operatorul de cablu le introduce alte taxe care se ridica undeva in jurul sumei de un milion de lei vechi. Horatiu Nicolau explica faptul ca aceste taxe nu au nici o legatura cu postul pe care il conduce. "Suma pe care fiecare individ trebuie sa o achite pentru a receptiona Telesport, este de 50.000 de lei. Celelalte taxe pe care operatorii de cablu le percep sunt destinate instalarii unui sistem digital care permite o calitate net superioaara a transmisiei tv. Impresia mea este ca se forteaza un pic cu Telesport ca un motor menit sa traga dupa el schimbarile de tehnologie. In orice caz este o chestiune de timp pana cand toata lumea va trece pe sistem digiatal. De altfel, in Europa este o chestiune curenta. Am primit si eu reclamatii in acest sens dar repet, nu au nici o legatura cu Telesport, iar din cercetarile de piata pe care le-am facut rezulta ca suma de 50.000 de lei este una modica", ne-a declarat Nicolau. In aceeasi ordine de idei, exista o multime de oameni nemultumiti de incetineala cu care Astral se misca pentru introducerea postului in cauza. Din nou, Horatiu Nicolau explica: "In aprilie, atunci cand am semnat contractul, noi nu aveam de gand sa pastram optiunea doi (care anul trecut a fost a Antenei 1 - n.r.) astfel ca acum, cand avem si al doilea meci ca importanta, cred ca a existat o cerere mai numeroasa, care i-a luat prin surprindere si pe cei de la Astral". Intrebat daca exista un interes pentru boicotarea Telesport, Nicolau ne-a raspuns ca nu crede in aceasta varianta, totul fiind o problema ce se va rezolva in timp, precizand ca mingea se afla exclusiv in terenul operatorilor de cablu. "Daca unii considera ca nu este necesar sa-si satisfaca clientii, nu este problema mea. Eu am un produs si nu pot fi invinuit pentru slaba distributie. Exista in acest moment doua platforme digitale, prin care poate fi receptionat Telesportul", a mai spus Nicolau.
Urmeaza UPC
In aceeasi ordine de idei, patronul postului amintit a anuntat ca in cel mai scurt timp UPC va prelua transmisiile Telesport. "Exista discutii avansate in acest sens, iar intr-o perioada de timp relativ scurta, UPC va achizitiona Astral, cu care eu am deja contract, astfel ca vor fi nevoiti sa preia inclusiv acest contract", a spus Nicolau. Andreea Nastase, PR Manager la UPC, ne-a confirmat tratativele, insa a refuzat sa ofere alte detalii legate de finalizarea tranzactiei. De mentionat ca UPC este operatorul principal in Timisoara, Bacau, Ploiesti sau Cluj. Astfel, daca doi dintre cei trei operatori de cablu sunt ca si acontati, RCS ramane singurul operator care amana discutiile privind introducerea Telesport, desi Horatiu Nicolau este mai optimist. Acesta considera ca in ciuda faptului ca cei trei operatori de cablu sunt actionari la TV Sport nu poate fi vorba de concurenta cu postul pe care il conduce. "Din punctul meu de vedere, eu nu sunt concurent cu TV Sport. Ei isi obtin beneficiile din publicitate, iar eu din abonamente", a comentat Nicolau.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.