Dupa o absenta inexplicabila de aproape un deceniu din elita internationala, handbalul masculin romanesc revine de azi pe prima scena a lumii prin reprezentativa de tineret pregatita de Lucian Rasnita si Nicolae Munteanu, tricolorii urmand sa debutez
Dupa o absenta inexplicabila de aproape un deceniu din elita internationala, handbalul masculin romanesc revine de azi pe prima scena a lumii prin reprezentativa de tineret pregatita de Lucian Rasnita si Nicolae Munteanu, tricolorii urmand sa debuteze, de la ora 18, in grupa D a intrecerilor mondiale din Ungaria, impotriva exoticei selectionate a Braziliei. De altfel, de generatia prezenta la aceasta competitie care se va derula in 11 orase din Ungaria se leaga mai toate sperantele de redresare ale handbalului masculin autohton, dupa ce, anul trecut, echipa de tineret a ocupat un promitator loc 6 la Europenele din Letonia. Distribuita in cea de-a patra grupa preliminara, alaturi de Brazilia, Israel, Tunisia si Ungaria, echipa noastra are ca obiectiv principal lupta pentru medaliile mondiale, liderul tricolor Valentin Ghionea fiind de parere inaintea plecarii spre Tiszaujvaros ca "putem produce o mare surpriza". Conform programului, dupa meciul de azi cu Brazilia vom mai intalni, miercuri, modesta echipa a Israelului (la Ozd, ora 19), vineri, echipa Tunisiei (la Ozd, ora 19), iar sambata, la Miskolc, vom evolua in compania reprezentativei gazdelor, de la ora 20. Pentru a accede in faza superioara a celei de-a XV-a editii mondiale, Romania trebuie sa se claseze in primele trei locuri in prima faza, obiectiv destul de facil daca tinem cont de valoarea primilor adversari. Reamintim ca pentru a se califica la turneul final (n.n. - tinerii tricolori au fost prezenti pana acum la sase editii, cea mai valoroasa clasare datand din 1987, in Iugoslavia, locul 5), Romania a castigat grupa a doua preliminara, la Tel Aviv, invingand pe rand Belgia (32-22), Israel (28-25) si Republica Moldova (35-28). (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.