Departamentul pentru Munca in Strainatate informeaza cu privire la situatiile exceptionale in care autoritatile spaniole pot acorda rezidenta temporara strainilor aflati ilegal in aceasta tara.
Potrivit comunicatului transmis de ANOFM, ei pot
Departamentul pentru Munca in Strainatate informeaza cu privire la situatiile exceptionale in care autoritatile spaniole pot acorda rezidenta temporara strainilor aflati ilegal in aceasta tara.
Potrivit comunicatului transmis de ANOFM, ei pot obtine aceasta autorizatie pentru situatii deosebite daca sunt in urmatoarele situatii precum: se afla in Spania de o perioada continua de doi ani, nu au antecedente penale si demonstreaza ca au relatii de munca pe o durata de minimum un an de zile; se afla in Spania de o perioada continua de trei ani, nu au antecedente penale, in momentul depunerii cererii au contract de munca pe o durata de minimum un an de zile si demonstreaza ca au relatii de rudenie cu alti straini rezidenti sau au din partea Primariei din localitatea de domiciliu din Spania o atestare din care sa reiasa integrarea lor sociala.
Valabilitatea autorizatiei acordate pentru aceasta situatie este conditionata de afilierea la Securitatea Sociala in termen de o luna de zile de la notificarea interesatului, autorizatia intrand in vigoare de la data afilierii.
O ultima conditie este ca unul dintre parinti sa fie de origine spaniola. Pentru strainii aflati in cele trei situatii, autorizatia de rezidenta este insotita de un permis de munca valabil pentru aceeasi perioada cu a autorizatiei.
Documentatia care dovedeste incadrarea in aceste situatii trebuie sa respecte urmatoarele exigente: pentru solicitantul de varsta majora, certificatul de cazier judiciar emis de autoritatea competenta din tara/tarile in care a rezidat in ultimii cinci ani din care sa rezulte ca nu a suferit condamnari pentru infractiuni cuprinse in legislatia spaniola; pentru strainii care se afla in Spania de o perioada continua de doi ani, demonstrarea existentei relatiei de munca cu o durata de minimum un an se face cu o rezolutie judecatoreasca care recunoaste relatia sau cu o rezolutie administrativa care confirma constatarile Inspectiei Muncii si Securitatii Sociale referitoare la subiect.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.