Federatia Nationala a Sindicatelor Libere Tehnic-Economic-Administrativ din unitatile sanitare balneare din Romania, prin Consiliul National al Federatiei TESA, protesteaza si cere ministerului Sanatatii sa inceteze "abuzurile" privind drepturile per
Federatia Nationala a Sindicatelor Libere Tehnic-Economic-Administrativ din unitatile sanitare balneare din Romania, prin Consiliul National al Federatiei TESA, protesteaza si cere ministerului Sanatatii sa inceteze "abuzurile" privind drepturile personalului TESA. Printr-un comunicat de presa, aceasta organizatie sindicala atrage atentia ca salarizarea personalului TESA a ramas in continuare necorespunzatoare, mentinandu-se in continuare inechitati intre personalul TESA cu studii superioare si cel medical cu studii medii. "Acordarea celor 20 de tichete de masa intregului personal conform OUG 115/2004, nu se respecta in majoritatea unitatilor sanitare, motivandu-se ca bugetul actual nu permite respectarea acestui drept. Gratuitatea prestatiilor medicale pentru intregul personal, conform art. 24 din OUG 115/2004 nu se respecta de catre conducerea MS, mai mult, aceste drepturi pentru personalul TESA au fost anulate prin OUG 60/2004", precizeaza sursa citata. De asemenea, sindicalistii ii atrag atentia ministrului Sanatatii, Mircea Cinteza ca a semnat un ordin pentru externalizarea spalatoriilor in conditii neavantajoase pentru functionarea spitalelor. "Acelasi ministru, prin Ordinul 689/2005, a aprobat externalizarea si a bucatariilor din spitale, externalizare care nu va contribui la imbunatatirea hranei bolnavilor si nici la revigorarea bugetului. Pastrarea locurilor de munca a personalului din spalatorii si bucatarii, nu este garantata prin externalizari", sustin sindicalistii. Ei precizeaza ca aceste externalizari ofera posibilitatea unor afaceristi sa preia aceste sectoare, fapt ce ar dauna atat bolnavilor, cat si spitalelor. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.