Trei din patru minori cu varste intre 15 si 18 ani, provenind din Republica Moldova si victime ale traficului de persoane, au fost supusi exploatarii sexuale, mai ales in Rusia, potrivit unui raport elaborat de specialistii centrului "La Strada" din
Trei din patru minori cu varste intre 15 si 18 ani, provenind din Republica Moldova si victime ale traficului de persoane, au fost supusi exploatarii sexuale, mai ales in Rusia, potrivit unui raport elaborat de specialistii centrului "La Strada" din Chisinau, relateaza Mediafax.
Potrivit studiului "Traficul de persoane in Moldova: comentarii, tendinte si recomandari", fenomenul traficului de fiinte umane afecteaza tot mai mult minorii. Astfel, in perioada 2001-2004, minorii au reprezentat 15 la suta din numarul total al victimelor sau fiecare a saptea victima este un copil. In studiu se mai precizeaza ca "cea mai mare parte din copii sunt supusi violentei sexuale in Rusia". Ana Revenco, presedintele centrului "La Strada", a declarat ca "lipsa experientei de viata si a unei informari elementare despre traficul de fiinte umane ii face pe minori deosebit de vulnerabili in fata fenomenului, favorizand atragerea lor in retelele traficantilor de marfa vie".
Eugen Rusu, seful Sectiei protectie a drepturilor si intereselor constitutionale si combaterea traficului de fiinte umane de la Procuratura Generala a Republicii Moldova, afirma ca, pentru a trimite copii in Rusia, traficantii fac uz de pasapoarte, adeverinte de nastere sau procuri false ori ii corup pe reprezentantii serviciilor de graniceri. "Minorii care au fost supusi violentei sexuale in Rusia sustin ca lucratorii politiei, carora li s-au adresat pentru ajutor, apara interesele proxenetilor si traficantilor de persoane, ceea ce complica si mai mult eliberarea lor din locurile de exploatare", a precizat Rusu. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.