Conducerea Consiliului Judetean Covasna propune inchiderea definitiva a cailor de acces catre Lacul Sfanta Ana pentru a promova un alt fel de turism si pentru a proteja mediul inconjurator, informeaza Mediafax. Ideea apartine vicepresedintelui Consil
Conducerea Consiliului Judetean Covasna propune inchiderea definitiva a cailor de acces catre Lacul Sfanta Ana pentru a promova un alt fel de turism si pentru a proteja mediul inconjurator, informeaza Mediafax. Ideea apartine vicepresedintelui Consiliului Judetean Covasna, Vajda Lajos, care considera ca astfel se poate promova ecoturismul in zona Lacului Sfanta Ana si se poate opri exploatarea lemnului. Vajda Lajos a declarat ca va propune autoritatilor locale si tuturor partilor implicate in domeniul turismului inchiderea definitiva a Drumului Judetean 113, intre Bicsad si Lacul Sfanta Ana, respectiv intre statiunea Balvanyos si Lacul Sfanta Ana.
Daca propunerea va fi pusa in functiune, atunci cei peste zece kilometri pana la lac, atat dinspre Bicsad, cat si dinspre Balvanyos, vor putea fi parcursi doar cu biciclete, carute sau pe jos. "Se pot organiza tot felul de programe turistice pentru cei care vor sa viziteze Lacul Sfanta Ana, turistii vor putea fi transportati cu carute pana la lac sau vor avea posibilitatea sa inchirieze biciclete la Bicsad sau la Balvanyos", a spus Vajda. In opinia acestuia, astfel s-ar putea proteja mai bine mediul inconjurator din zona, dar se poate opri si exploatarea de material, intrucat pe un drum inchis nu se mai poate transporta lemn. Si in prezent la Lacul Sfanta Ana se poate ajunge doar dinspre Targu Secuiesc.
Dupa inundatii, circulatia pe DJ 113, care face legatura intre Bicsad si Lacul Sfanta Ana, a fost intrerupta din cauza ca drumul s-a surpat pe o portiune de 35 de metri. Astfel, turistii atrasi de lacul Sfanta Ana trebuie sa ocoleasca prin municipiul Targu Secuiesc, ceea ce presupune un ocol de 70 de kilometri. Pentru refacerea acestui drum, autoritatile au cerut 1,3 milioane de lei noi (13 miliarde de lei vechi) din fondul de rezerva al Guvernului, urmand ca din acesti bani sa fie construit si un zid de sprijin. (M.C.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.