Beneficiarii de imprumuturi Sapard pot garanta creditele luate de la banci pentru cofinantarea imprumuturilor cu activele achizitionate prin proiectele finantare, potrivit unei Ordonante de Urgenta adoptate de Guvern in ultima sedinta, informeaza Med
Beneficiarii de imprumuturi Sapard pot garanta creditele luate de la banci pentru cofinantarea imprumuturilor cu activele achizitionate prin proiectele finantare, potrivit unei Ordonante de Urgenta adoptate de Guvern in ultima sedinta, informeaza Mediafax. Guvernul a decis acordarea de facilitati de garantare pentru beneficiarii de proiecte Sapard, cu scopul de a accelera absorbtia fondurilor alocate prin acest proiect. In cazul in care beneficiarii nu-si indeplinesc obligatiile de rambursare a creditelor, acestea vor fi intr-o prima faza achitate din bugetul Ministerului Finantelor Publice de la pozitia "Transferuri aferente Fondului National de Preaderare", urmand sa fie ulterior transferate Agentiei Sapard in vederea achitarii obligatiilor de plata, conform contractelor incheiate pentru realizarea masurilor cuprinse in Programul Sapard. Daca beneficiarii proiectelor Sapard nu indeplinesc in continuare conditiile prevazute in Acordul Multianual de Finantare, Ministerul Finantelor Publice are dreptul sa declare scadente si sa obtina plata imediata a tuturor sumelor datorate si nerambursate, inclusiv a accesoriilor acestora. Recuperarea de la beneficiari a sumelor rezultate din aceste debite se face potrivit procedurii reglementate de legislatia in vigoare. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.