"Baietii din cartier", programat de HBO, de la orele 20.00, este povestea a trei prieteni afro-americani, fiecare cu temperamentul lui, care au crescut impreuna intr-un ghetou din Los Angeles. Tre (Cuba Gooding Jr.), Ricky (Morris Chestnut) si Doughb
"Baietii din cartier", programat de HBO, de la orele 20.00, este povestea a trei prieteni afro-americani, fiecare cu temperamentul lui, care au crescut impreuna intr-un ghetou din Los Angeles. Tre (Cuba Gooding Jr.), Ricky (Morris Chestnut) si Doughboy (Ice Cube) incearca sa scape de mizeria, violenta si drogurile atat de prezente in viata cartierului in care au vazut lumina zilei. Unul are sansa sa plece la colegiu, altul ramane captiv locului. Filmul reprezinta debutul remarcabil al regizorului afro-american de 23 de ani, John Singleton, cu putere emblematica pentru tineretul cartierelor marginase americane si nu numai. Actorii sunt excelenti, toti deveniti acum mari vedete.
Daca doriti sa va destindeti, ramaneti in continuare pe HBO, pentru ca de la orele 21.55 puteti viziona comedia "Stewardesa". Aceasta pelicula este atat o comedie, cat si o fabula romantica, privita prin ochii Donnei Jensen (Gwyneth Paltrow), o tanara idealista dintr-un orasel izolat, care viseaza sa ajunga stewardesa. Drumul catre succes este adeseori dificil, iar cand Donna isi incepe calatoria sub supravegherea lui John Whitney (Mike Myers), legendarul instructor al Liniilor Aeriene Regale, isi va da seama ca lucrurile sunt mult mai grele decat pareau la inceput. Intrebarea este daca debutul nu prea promitator o va face sa renunte la visele sale sau daca acesta se va transforma in calatoria vietii sale.
In "Lumea vazuta de Garp" (ProCinema, orele 22.00), Robin Williams joaca rolul lui T.S.Garp, fiul unei feministe excentrice si neortodoxe, Jenny Fields (Glenn Close, in filmul ei de debut). Jenny se straduieste din rasputeri sa-i dea fiului ei o educatie nonconformista, insa orice efort de a-i oferi o viziune cat mai ampla asupra vietii ii starneste lui Garp noi temeri si fobii. Singurul lucru pe care Garp si-l doreste din tot sufletul este sa devina scriitor si sa traiasca o viata normala si linistita alaturi de familia lui. Este pe punctul de a reusi, insa publicarea primului lui roman coincide cu aparitia primului manifest feminist al mult mai celebrei Jenny. Desi se bucura de succes si este fericit alaturi de sotia lui, Helen Holm (Mary Beth Hurt), Garp nu se poate abtine sa nu o invidieze pe curajoasa lui mama. Faima ei devine o povara insuportabila pentru el, motiv pentru care porneste un razboi cu ea si cu tot ce ar putea deveni o amenintare pentru familia lui.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.