Congresul Federatiei Internationale de Sah se va tine la Zurich intre 27 si 29 august a.c. Din partea Romaniei va asista la dezbaterile congresului d-l Cristian Leu, presedintele Federatiei Romane de Sah. D-sa va aduce in discutie cateva proiecte int
Congresul Federatiei Internationale de Sah se va tine la Zurich intre 27 si 29 august a.c. Din partea Romaniei va asista la dezbaterile congresului d-l Cristian Leu, presedintele Federatiei Romane de Sah. D-sa va aduce in discutie cateva proiecte interesante care vor da un alt aspect intregii miscari sahiste mondiale. In ziarul "Universul" Federatia Romana de Sah, sub semnatura secretarului general, d-l avocat Eraclide Gudju, preconizeaza principiile ce vor sta la baza concursurilor oficiale, viitoare: "Se va garanta in mod absolut aplicarea unicului criteriu - obiectiv si valabil; forta reala de joc". Selectionarea echipei reprezentative nationale se va face numai prin concursuri. Totalitatea punctelor obtinute in cursul anului in diferite turnee si cu precadere in campionatul national, va fi singurul criteriu de privilegiere si preferinta. Noi luam act cu bucurie de aceste radicale reforme in politica oficialilor de la noi, pentru ca acestea intra si in vederile noastre. Atitudinea acestei rubrici din ziarul Ziua este o vie marturie. Prin aplicarea acestor reforme avem convingerea ca se vor evita lamentabilele rezultate obtinute de echipele noastre peste hotare, spre repararea mandriei si prestigiului romanesc. Pentru a pune capat unor confuzii, semnatarul prezentei cronici, precizeaza ca isi mentine in totul atitudinea avuta intr'o chestiune recenta. In curand va lua fiinta in localitate un nou cerc de sah, compus din tineri talentati.
ZIUA, 13 august 1937

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.