Cel mai inalt om din China masoara 2 metri si 36 de centimetri, o inaltime recent confirmata si intrata printre recordurile Guiness, relateaza site-ul BBC. Recordul l-a facut cunoscut pe Bao Xishunto, care a fost invitat si la televiziunea nationala
Cel mai inalt om din China masoara 2 metri si 36 de centimetri, o inaltime recent confirmata si intrata printre recordurile Guiness, relateaza site-ul BBC. Recordul l-a facut cunoscut pe Bao Xishunto, care a fost invitat si la televiziunea nationala chineza. El a fost supus si la 22 de teste, fizice si mentale care au stabilit ca este un om complet normal. Bao a declarat ca pana la varsta de 16 ani avea cam aceeasi inaltime cu alti colegi de-ai sai. Dupa aceea insa, a inceput sa creasca mai repede si sa tot creasca, ajungand la inaltimea pe care o are astazi, la varsta de 23 de ani.
"Nu sunt bolnav. Am crescut in mod natural pana cand am devenit cel mai inalt om, fara sa am vreo dereglare glandulara", spune Bao. Inaltimea sa l-a ajutat sa ajunga jucator de basket in 1973, dar a parasit aceasta cariera dupa trei ani pentru ca nu reusea sa aiba viteza de reactie si de joc a altor jucatori. El spune insa, ca inaltimea sa neobisnuita i-a pricinuit, de-a lungul timpului, o multime de necazuri. In special pentru ca prezenta lui atrage priviri uluite si hohote de ras. Lucruri care l-au facut sa devina introvertit si timid. El a marturisit ca a fost indragostit de doua ori, dar ca niciodata n-a indraznit sa-si exprime sentimentele de teama ca fetele in cauza s-ar fi simtit prost in compania lui si l-ar fi respins. Bao traieste impreuna cu parintii in orasul Chifeng si are, bineinteles, dificultati in a-si procura haine si incaltaminte. La ceremonia acordarii premiului Guiness, Bao a venit imbracat in cel mai bun costum al sau, pe care croitorul i l-a facut dintr-o bucata de 10 metri de mate-rial. (D.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.