Rapid este cu un picior si jumatate in turul intai al Cupei UEFA dupa victoria categorica obtinuta aseara in fata lui Vardar Skopje, numai o evolutie dezastruoasa in returul de peste doua saptamani putand schimba soarta acestei duble manse. Giulesten
Rapid este cu un picior si jumatate in turul intai al Cupei UEFA dupa victoria categorica obtinuta aseara in fata lui Vardar Skopje, numai o evolutie dezastruoasa in returul de peste doua saptamani putand schimba soarta acestei duble manse. Giulestenii au inceput destul de greu intalnirea, desfacand cu greu apararea supraaglomerata a oaspetilor, care au iesit foarte rar din propria jumatate. Totusi, Razvan Lucescu si fanii Rapidului nu au fost lipsiti de emotii, din cauza gafelor uluitoare comise de Marius Constantin, care a si fost inlocuit la pauza. Descatusarea bucurestenilor a venit abia in finalul primei reprize, cand Daniel Niculae a reusit deschiderea scorului dupa o lovitua de cap din coltul careului mic. Mingea a circulat mult mai bine in partea a doua, viteza a crescut, iar ocaziile s-au succedat cu repeziciune la poarta macedonenilor, care au mai cedat de doua ori. Razvan Lucescu a surprins prin schimbarile facute in prima echipa, lasandu-l pe banca de rezerve pe "veteranul" Ilyes, inlocuit nu tocmai fericit de Vasilache. Intuind ca macedonenii se vor apara, Lucescu jr. a folosit un trident ofensiv, cu un Niculae renascut dupa accidentarea din aceasta vara. In mod normal, giulestenii nu vor avea probleme sa obtina calificarea pe tabloul principal dupa acest scor si, mai ales, dupa evolutia extrem de modesta a lui Vardar. "Sunt multumit de rezultat, dar trebuie sa tratam cu atentie si returul de peste doua saptamani. A fost un joc destul de greu pentru noi. Vardar a venit cu gandul de a se inchide, de fapt a facut niste baricade 4-1, 4-1, lucru care in prima repriza nu ne-a permis sa ajungem in fata portii. Am avut rabdare chiar daca inceputul nostru a fost usor ezitant. Ne-am revenit, am avut rabdare, am macinat jocul si am reusit sa deschidem scorul prin Niculae", a declarat la final Razvan Lucescu.
Zicu pe val
Dinamo a inceput foarte prost meciul cu Omonia, primind gol chiar in minutul 4, in urma unei lovituri de colt la care fundasii lui Andone au ramas pe ganduri si au permis cipriotilor sa marcheze din sapte metri. Ireparabilul era sa se produca doar peste patru minute, cand Omonia a avut o noua ocazie sa inscrie, cand un atacant al oaspetilor a trimis cu capul din cinci metri, insa Gaev, cu pretul accidentarii, a respins. A venit apoi hentul stupid al lui Kaiafas, care a readus situatia la normal. Dinamo a inceput sa lege jocul, si-a revenit din socul de start si a pus stapanire pe teren. Zicu a lovit de doua ori din careu, a reusit si alte cateva faze de efect, insa pe tabela a ramas doar 3-1. Andone a oferit surpriza serii, lasandu-l pe banca de rezerve pe Claudiu Niculescu, cel desemnat de presedintele Ioan Becali drept "atacantul numarul 1 al lui Dinamo". Explicatia "Falcosului" a fost ca nu doreste sa schimbe echipa care a castigat in prima etapa la Galati si din care Niculescu nu a facut parte din cauza unei suspendari. Dinamo putea transa definitiv soarta calificarii, fiindca din minutul 51 oaspetii au ramas in zece, Georgiou fiind eliminat pentru al doilea avertisment. "Cainii", fortificati intre timp si cu Claudiu Niculescu, nu au avut forta necesara sa forteze in ultima jumatate de ora, cand au parut mai degraba obositi si haotici. Dinamo va avea viata grea la Nicosia, acolo unde Omonia, cea mai iubita echipa din Cipru, are la meciuri de asemenea calibru 20.000 de suporteri in spate, si, chiar daca elevii olandezului Houwaart nu formeaza o echipa peste vicecampioana Romaniei, insa care este capabila de surprize. (B.G.)
RAPID - VARDAR SKOPJE 3-0 (1-0)
Au marcat: D. NICULAE (44, 50), MALDARASANU (67)
Stadion: "Valentin Stanescu"; spectatori: 8000/
RAPID: Minca - M. Constantin (46 Perja), Maftei, Fl. Moldovan - Badoi, Maladarasanu, R. Stancu, I. Stancu 0 Buga, D. Niculae (80 Burdujan), Vasilache (69 Ilyes). Antrenor: Razvan Lucescu.
VARDAR: Zdravkovic - Tanevski, Markovski, Brankovic, Gligorov - Serafimovski, Tasevski, Gligorovski, Braga - Tricovski (71 Kostovski), Naumov. Antrenor: Vujadin Stanojkovic.
Cartonase galbene: D. Niculae, R. Stancu / Serafimovski, Kostovski.
Au arbitrat: B. Sabndomen - F. Andas, J. P. Randen (toti din Norvegia).
DINAMO - OMONIA NICOSIA 3-1 (3-1)
Au marcat: VL. MUNTEANU (12p), ZICU (24, 44) / KONNAFIS (4)
Stadion: "Dinamo"; spectatori: 7000.
DINAMO: Gaev (14 Guso) - I. Balan (46 Tamas) - Galamaz (67 Cl. Niculescu), Moti, Pulhac - Fl. Petre, Margaritescu, Zicu, Vl. Munteanu - Baltoi, Fl. Bratu. Antrenor: Ioan Andone.
OMONIA: Leoni - Christou, Papaioannou, Konnafis, N. Georgiou - Theodotou, Korolovszki, Kaiafas, Grozdanovski - N'Diaye (58 Kakoviannis), Magno (68 Mguni). Antrenor: Henk Houwaart.
Cartonase galbene: Tamas, Vl. Munteanu, Pulhac / Kaiafas, Georgiou (2).
Au arbitrat: B. Perez - C. Villate Lopez, V. Diaz Casado (toti din Spania).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.