Una din cele cele mai bune pelicule ale acestei seri este "Pleasantville", programata de ProCinema de la orele 17.00. Viata in Pleasantville decurge dupa un scenariu bine stabilit si anume: in Pleasantville nu ploua niciodata. Nu exista ura, lacrimi
Una din cele cele mai bune pelicule ale acestei seri este "Pleasantville", programata de ProCinema de la orele 17.00. Viata in Pleasantville decurge dupa un scenariu bine stabilit si anume: in Pleasantville nu ploua niciodata. Nu exista ura, lacrimi sau violenta. In Pleasantville nimeni nu s-a sarutat cu pasiune. Nimeni n-a avut vreodata o pana de cauciuc si n-au existat trandafiri rosii sau vreo opera de arta. Pana acum. David (Tobey Maguire), un adolescent tipic al zilelor noastre, adica singur si nefericit, a gasit o modalitate de a evada din cotidian urmarind serialul de comedie Plesantville, un soap-opera din anii '50, unde totul e... agreabil. Filmul a fost scris si regizat de Gary Ross, cel care ii scria discursurile lui Bill Clinton. In Pleasantville, personajele sunt absorbite intr-o noua lume, a unui sitcom alb-negru din anii '50, ca apoi s-o transforme incet-incet intr-o lume mult mai fireasca si mai familiara. Rolul surorii lui David, Jennifer, este interpretat de simpatica Reese Witherspoon.
La TVR Cultural, puteti (re)vedea, de la orele 22.00, una dintre cele mai reusite adaptari cinematografice ale celebrului roman "Anna Karenina". Rolul eroinei lui Lev Tolstoi este interpretat de Greta Garbo, cu maiestrie si sensibilitate. Aceasta adaptare descrie saptamanile de dupa intalnirea celor doi indragostiti, contele Vronski (Fredric March) si Anna Karenina. De asemenea, intriga o cuprinde si pe Kitty (Maureen O'Sullivan), o tanara prietena cu cumnata Annei care incearca sa-l seduca pe Vronski, aflat la Moscova.
Un alt film de exceptie a fost programat de catre Prima TV (orele 23.00). "Vorbe de alint" acopera trei decade din vietile Aurorei Greenway (Shirley MacLaine) si a fiicei sale, Emma (Debra Winger). Aurora este tata si mama pentru Emma, un spirit liber, o adolescenta devotata, dar si frustrata. Cu toate ca se iubesc foarte mult, mama si fiica se cearta tot timpul. Protejata agresiv de Aurora tot timpul copilariei, Emma scapa din "lanturile" mamei cand se casatoreste cu Flap, profesor la colegiu. Aurora este si mai iritata de perspectiva de a deveni bunica, chiar daca tine mai mult la nepoti decat la ginere. Flap ii demonstreaza ca instinctele n-au inselat-o, cand se incurca cu o studenta. Pe cand Aurora este urmarita constant de catre vecinul ei, galagiosul astronaut Garrett Breedlove (Jack Nicholson). Tonul filmului se schimba brusc dupa ce Emma descopera ca are cancer. Aceasta drama, realizata in 1983, a castigat cinci premii Oscar: pentru cel mai bun film, regie, rol principal feminin (Shirley MacLaine), rol secundar masculin (Jack Nicholson) si scenariu.
HBO a programat, de data asta la o ora mai accesibila (23.00), "Orasul Zeilor" (Cidade de Deus), film catalogat de majoritatea specialistilor drept capodopera cinematografica absoluta a anului 2003. In Cidade de Deus, un pusti de 16 ani se afla la apogeul vietii sale. Stie ca daca e norocos, mai are de trait inca trei sau patru ani. Are toate sansele sa moara repede si el se indreapta nonsalant spre sfarsit, sfidand legile auto-conservarii. Tema acestui film este irosirea. Cidade de Deus este numele unui proiect urban, un cartier construit in anii '60 si care, in anii '80, a devenit unul dintre cele mai periculoase locuri din Rio de Janeiro. Rocket (Alexandre Rodrigues) e prea speriat si prea sensibil ca sa devina un criminal, dar si prea inteligent ca sa accepte slujbe marunte si prost platite. Traieste intr-un loc violent unde totul i se impotriveste. Dar descopera ca poate privi diferit realitatea: din punctul de vedere al unui artist. In cele din urma va deveni fotograf. Aceasta este izbavirea lui. Cu o distributie luata in mare parte direct de pe strada, un ritm infernal imprimat actiunii si o imagine excelenta - toate amintind bine de filmele lui Scorsese cu mafioti, "Orasul lui Dumnezeu" te tine cu respiratia taiata pana la sfarsit. Un film cu patru nominalizari la premiile Oscar, inclusiv pentru regie si montaj.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.