Guvernul a aprobat, ieri, lista structurilor institutiilor de invatamant superior acreditate sau autorizate sa functioneze provizoriu si lista specializarilor din domeniile studiilor universitare de licenta. Noua reglementare stabileste ca, din anul
Guvernul a aprobat, ieri, lista structurilor institutiilor de invatamant superior acreditate sau autorizate sa functioneze provizoriu si lista specializarilor din domeniile studiilor universitare de licenta. Noua reglementare stabileste ca, din anul universitar 2005/2006, vor functiona 56 de universitati de stat acreditate, 29 de universitati acreditate in sectorul privat - inclusiv cele acreditate prin legi individuale, dar si sase scoli post-academice universitare si 264 de specializari.
Lista specializarilor include 77 de domenii stabilite la propunerea Consiliului National de Evaluare si Acreditare Academica si a Consiliului National al Rectorilor. "Dorim sa avem niste specializari mai cuprinzatoare, traductibile in momentul in care vom elibera suplimentul de diploma bilingv", a afirmat Dumitru Miron, secretar de stat in Ministerul Educatiei si Cercetarii. Potrivit legislatiei in vigoare, studentii din promotia 2005 vor avea diplome si supliment de diploma bilingve. Ultimul document va oferi angajatorului mai multe informatii despre rezultatele in anii de studiu ale viitorului angajat, cum ar fi media de absolvire, durata ciclului de studiu sau pozitia acestuia in ierarhia tuturor absolventilor. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.