"In legatura cu articolul aparut in ziarul ZIUA din data de 11.08.2005, as dori sa fac urmatoarele precizari pentru stabilirea adevarului, asa cum a fost, de altfel, hotarat de cele patru instante de judecata.
In primul rand la DRDP Cluj, in pe
"In legatura cu articolul aparut in ziarul ZIUA din data de 11.08.2005, as dori sa fac urmatoarele precizari pentru stabilirea adevarului, asa cum a fost, de altfel, hotarat de cele patru instante de judecata.
In primul rand la DRDP Cluj, in perioada in care am fost director, nu s-a facut nici un control dictat de Ministerul Transporturilor din acea vreme. Da, a fost efectuat un control la SC A.R.L. SA Cluj - societate cu capital integral de stat, aflata in subordinea Ministerului Transporturilor, in primavara anului 1999, control in urma caruia directorul societatii, Csillag Stefan, a fost destituit de catre ministrul Transporturilor, Traian Basescu.
Vad cu stupoare ca procurorul Daniel Morar persista in eroare, chiar si acum, dupa ce lucrurile sunt foarte clare.
Dupa cum reiese din convorbirea telefonica din data de 03.08.1998, orele 12.53, inregistrare facuta ilegal, fara a avea aprobarile necesare, eu sunt de acord cu intocmirea unei situatii de lucrari pe covorase.
Dl procuror Morar Daniel, cautand in actele directiei, gaseste si anexeaza la dosar o situatie de lucrari intocmita in 25.08.1998, cu factura aferenta din data de 30.08.1998, reprezentand cantitatea de 275 de tone asfalt utilizata pentru repararea drumurilor nationale din judetul Bistrita-Nasaud.
Daca dl procuror ar fi fost curios, ar fi descoperit tot adevarul de la inceput. In primul rand, in acea parcare, aflata pe domeniul public si nu al unei firme private, dupa cum specifica in rechizitoriu, dupa efectuarea expertizei tehnice a rezultat cantitatea de 63 de tone de asfalt. Aceasta expertiza a fost acceptata de ambele parti si se afla la dosar.
O alta greseala facuta cu buna stiinta a fost anexarea la dosar ca proba a situatiei de lucrari si a facturii aferente a unor acte anterioare intelegerii noastre. Daca ar fi citit cu atentie nota intocmita de SRI si citez: "In data de 03.09.1998, orele 12.53, numitul Csillag Stefan l-a sunat la postul 412769 pe directorul Ciupe, ocazie cu care au stabilit in ce mod vor justifica cele 275 de tone de mixtura asfaltica turnate la Codrisor".
Firesc si logic era ca la dosarul intocmit de procuror sa apara o situatie de lucrari si factura aferenta, ulterioare acestei date si nu anterioare, si sa faca referire la lucrari de covorase, nu reparatii (plombari) de drumuri, care in nomenclatorul de lucrari au coduri diferite. Nimeni nu poate fi condamnat pentru ce vrea sa faca, iar dl procuror Daniel Morar asta a facut."


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.