Primaria Sectorului 1 a finalizat proiectele de amenajare arhitecturala interioara a cladirilor unor unitati de invatamant, cum sunt Scoala Generala nr. 170, Liceul "Nicolae Iorga", Liceul "Constantin Brancoveanu" si Scoala Generala nr. 178, lucraril
Primaria Sectorului 1 a finalizat proiectele de amenajare arhitecturala interioara a cladirilor unor unitati de invatamant, cum sunt Scoala Generala nr. 170, Liceul "Nicolae Iorga", Liceul "Constantin Brancoveanu" si Scoala Generala nr. 178, lucrarile urmand sa inceapa in perioada imediat urmatoare. Totodata, pentru extinderea Gradinitei nr. 50, a fost demarat un concurs, cu sprijinul Ordinului Arhitectilor din Romania, in vederea obtinerii unei solutii arhitecturale optime pentru zona in care se afla aceasta gradinita. In rest, autoritatea locala a demarat, inca din primele zile ale vacantei de vara, un amplu proces de consolidare, restaurare, reconditionare si modernizare a unitatilor de invatamant. In prezent se executa lucrari de consolidare la Liceul Teoretic Bulgar, Colegiul "Aurel Vlaicu", Scoala Generala nr. 152 si Gradinitele nr. 116, nr. 117 si nr. 123, urmand ca finalizarea acestora sa se produca pana la inceputul anului scolar 2005/2006. Potrivit edilului Andrei Chiliman, Primaria Sectorului 1 este preocupata si de inlocuirea centralelor vechi, astfel copiii din sector sa beneficieze de conditii foarte bune de invatare pe timpul anotimpului rece. Aceasta operatiune este in desfasurare si va fi finalizata la 1 octombrie 2005. De asemenea, pentru ca Gradinita nr. 206 si scoala de Muzica si Arte Plastice nr. 1 sa poata functiona in continuare, a fost achizitionat de la proprietar imobilul din str. Constantin Disescu nr. 37.
Si Primaria Sectorului 6, prin Administratia Scolilor, continua in aceasta perioada reparatiile la unitatile scolare astfel incat, la data de 15 septembrie, acestea sa fie pregatite sa-i primeasca pe elevi. In prezent, la aproape toate unitatile de invatamant din sector - crese, gradinite, scoli speciale, scoli generale, grupuri scolare, licee si colegii - se deruleaza lucrari de reabilitare si amenajare la cladiri, laboratoare, sali de sport si camine, fiind in curs de finalizare lucrarile de reparatii si igienizare in 53 de unitati. In 28 de scoli se inlocuieste tamplaria exterioara din lemn cu tamplarie PVC si geam termopan. Pe langa aceste reparatii, a fost demarat un program de construire a trei mini-terenuri de fotbal, finantat de Primaria Sectorului 6 si pus in aplicare cu sprijinul Federatiei Romane de Fotbal. Astfel, pana la inceputul noului an scolar vor avea terenuri cu gazon artificial (si iluminate pe timp de noapte) scolile generale nr. 202, nr. 169 si Liceul Teoretic "Tudor Vladimirescu".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.