Lucrarile de reconstructie a infrastructurii deteriorate de inundatiile din luna iulie ar putea costa mai mult de 5000 de miliarde de lei vechi, nivel care fusese stabilit initial, a declarat ministrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (M
Lucrarile de reconstructie a infrastructurii deteriorate de inundatiile din luna iulie ar putea costa mai mult de 5000 de miliarde de lei vechi, nivel care fusese stabilit initial, a declarat ministrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT), Gheorghe Dobre, citat de Mediafax. Potrivit oficialului MTCT estimarile privind costurile nu au fost inca finalizate. Pe de alta parte, circulatia provizorie va fi reluata pe toate sectoarele de cale ferata pana la 15 septembrie cand este estimata finalizarea sectiunii celei mai afectate - podul de la Putna Seaca, lucrarile de reconstructie fiind intarziate de precipitatiile din ultimele zile. In ceea ce priveste infrastructura feroviara, ministrul a apreciat ca starea de provizorat s-ar putea prelungi pana in iarna din cauza dificultatii lucrarilor pe unele sectoare distruse de viituri, in special intre Focsani si Soveja. Lucrarile continua si la podul de la Maracineni (judetul Buzau) care facea legatura intre Muntenia si Moldova, rupt in urma inundatiilor din luna mai. Pe langa cele 2000 de miliarde de lei vechi (200 de milioane lei grei) alocati de stat, MTCT deruleaza negocieri pentru atragerea unor surse externe de finantare. "Am obtinut un credit de 22,5 milioane de dolari (66,2 milioane lei noi) de la Banca Mondiala si suntem intr-o faza avansata pentru contractarea a 51,2 milioane de euro (184,05 milioane lei noi) de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.
In plus discutam cu reprezentantii Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare pentru un credit de 45 de milioane de euro si cu reprezentantii Uniunii Europene pentru contractarea unui credit de 40 de milioane de euro prin programul ISPA", a mai spus Dobre. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.