Zece hectare din Sectorul 3 au fost transformate de edili in 71 de parculete noi, fiecare cu cate un element inedit, menit sa le personalizeze. Mini-parcul ce poate purta "Nr. 71", cel mai recent amenajat, este situat la intersectia Bd. Camil Ressu c
Zece hectare din Sectorul 3 au fost transformate de edili in 71 de parculete noi, fiecare cu cate un element inedit, menit sa le personalizeze. Mini-parcul ce poate purta "Nr. 71", cel mai recent amenajat, este situat la intersectia Bd. Camil Ressu cu Ramnicu Sarat, pe locul unde functiona ilegal o carciuma, dezafectata de autoritatea locala. Angajatii Primariei Sectorului 3 au gazonat 900 mp de teren, au amenajat alei, au montat banci si cosuri de gunoi, iar pergola de lemn, in jurul careia au fost plantate flori agatatoare, reprezinta elementul inedit al zonei. In plus, cu sprijinul Comisiei de cultura, culte si monumente a municipiului Bucuresti, Primaria Sectorului 3 a amplasat in acest spatiu monumentul reputatului om de cultura Petru Comarnescu, relocat din zona Ozana. "Ne-am propus, prin Programul pe care l-am elaborat la inceputul anului, sa facem ceva mai mult decat salubrizarea si reabilitarea spatiilor verzi: sa le personalizam, adica sa le "imbogatim" cu elemente deosebite, care sa le transforme in locatii de referinta pentru Sectorul 3. Am incercat acest lucru regandind zona "Km Zero", sau spatiul din zona Udriste - unde am amenajat un loc de joaca, un mini-parc si o fantana arteziana. Acestea sunt numai doua din 71 de exemple, tinand cont ca am amenajat tot atatea parculete", ne-a declarat primarul Liviu Negoita.
In paralel, edilul a reusit personalizarea parcurilor Alexandru Ioan Cuza, Gheorghe Petrascu, Titanii si Pantelimon. Astfel, Directia Parcuri a montat opt ansambluri de jocuri pentru copii compuse din leagane, balansoare, tobogane, cuburi metalice, scarite ondulate, aparate care respecta normele ISCIR privind criteriile de siguranta si interactivitate. De asemenea, au fost reconditionate 500 de banci si 900 de cosuri de gunoi, fiind montate 200 de banci si 500 de cosuri noi. In parcurile Pantelimon si Alexandru Ioan Cuza au fost montati 600 metri gard si numeroase cismele. O atractie pentru vizitatorii parcului Alexandru Ioan Cuza o constituie cascada "Sfanta Maria" din zona Potcoava, iar peste putin timp vor putea admira in parcul Titanii o fantana arteziana cu un diametru de 16 metri, precum si o cascada peisagera cu o inaltime de opt metri, in patru trepte. Totodata, a inceput si reabilitarea aleilor, fiind deja asfaltati circa 700 de metri in parcul Titanii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.