FBI a avertizat capii Mafiei din New York sa renunte la un "contract" in valoare de 250.000 de dolari care vizeaza uciderea unui agent federal infiltrat in ierarhia mafiota, transmite New York Post, in editia electronica. FBI i-a avertizat pe capii m
FBI a avertizat capii Mafiei din New York sa renunte la un "contract" in valoare de 250.000 de dolari care vizeaza uciderea unui agent federal infiltrat in ierarhia mafiota, transmite New York Post, in editia electronica. FBI i-a avertizat pe capii mafiei newyorkeze ca, in cazul in care vor incerca sa-l ucida pe "Jack Falcone", viata acestora se va transforma intr-un cosmar. Mai exact, in cazul in care Falcone moare, toti vor primi pedeapsa capitala. Agentul FBI s-a infiltrat de mai bine de trei ani in clanul Gambino sub numele Falcone si a fost atat de convingator incat a fost propus pentru avansare in ierarhia mafiota. Agentii federali au fost nevoiti, din acest motiv, sa puna capat misiunii lui Falcone, arestand 32 de mafioti si asociati ai acestora, inclusiv prima generatie a clanului Gambino. Informatiile cu privire la soarta care i se pregateste lui Falcone au fost dezvaluite la inceputul saptamanii trecute, cand Anthony Guzzo (47 de ani, condamnat pentru crima si asociat al familiei mafiote Colombo), impreuna cu oamenii sai, a acceptat un "contract" din partea sefilor Mafiei privind uciderea "nenorocitului de Falcone" si a altor cativa martori oculari. Ron Rubinstein, avocatul lui Anthony Guzzo, a declarat insa ca acesta nu ar actiona niciodata impotriva unui om al legii, deoarece a inteles ca astfel de actiuni depasesc orice limita. Oficialii FBI s-au hotarat sa actioneze saptamana trecuta, cand i-au oferit protectie lui Falcone. Ulterior, agenti din toate cele cinci divizii FBI de lupta impotriva crimei organizate au luat legatura cu sefii celor cinci familii pentru a-i avertiza in legatura cu urmarile unei razbunari impotriva lui Falcone. James Margolin, purtator de cuvant in cadrul FBI, nu a facut nici un comentariu referitor la existenta unei amenintari. "De cate ori primim amenintari la adresa unei surse, actionam asupra acesteia cu precadere, intr-o maniera adecvata, indiferent daca se refera la un agent, la un martor sau chiar la un alt mafiot", a spus el. FBI l-a avertizat, la un moment dat, pe John Gotti - membru important al clanului Gambino - ca Chin Gigante intentiona sa-l omoare, ca razbunare pentru asasinarea ramasa nepedepsita, in 1985, a lui Paul "Big Paul" Castellano, la vremea aceea "capo di tutti capi" in mafia new-yorkeza. (D.M.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.