Cornel Nistorescu, jurnalist: "Un atac din toate partile"
"Cetatenii de rand rad de tot ce se intampla. Se intreaba ce urmeaza. Pe mine, ca jurnalist, ma sperie insa consecintele pe plan politic. Primul-ministru imi pare a nu mai asculta
Cornel Nistorescu, jurnalist: "Un atac din toate partile"
"Cetatenii de rand rad de tot ce se intampla. Se intreaba ce urmeaza. Pe mine, ca jurnalist, ma sperie insa consecintele pe plan politic. Primul-ministru imi pare a nu mai asculta de presedintele Traian Basescu, se intalneste cu ziaristi si cu grupuri de interese, daca luam aminte la ce spune presedintele. Pe de alta parte, Basescu iese in presa si il sifoneaza pe premier. Este un atac pe toate partile. Eu un atac la adresa unui Guvern pe care chiar el l-a numit. Este parca o intentie de demolare."
Cristian Parvulescu, presedinte Pro Democratia: "Razboi tactic"
"Eu cred ca este un nou episod in razboiul tactic, ciudat, in care toata lumea sta pe pozitii. Este un joc cu atacuri si riposte. Razboiul este rezultatul configuratiei politice care a fost formata dupa decizia lui Calin Popescu Tariceanu de a nu demisiona. Cred ca Basescu a lansat o avertizare adresata grupurilor de afaceri din jurul premierului Tariceanu. Grupuri care incearca sa foloseasca momentele politice actuale pentru asigurarea unor pozitii privilegiate. In razboiul acesta, se incearca preluarea unui avantaj tactic care, aproape imediat, este urmat de o riposta. Desecretizarea informatiilor privitoare la interesele care afecteaza echilibrul politic si economic sunt de interes public. Secretizarea lor este discutabila, la capitolul asta este nevoie de transparenta. De ce sa desecretizezi ceva care este in regim public?"
Stelian Tanase, analist politic: "O aiureala"
"Este o aiureala! Cred ca cele trei persoane la care se refera presedintele Traian Basescu sunt Dinu Patriciu, Peter Imre si Sorin Rosca Stanescu. Acestia s-au vazut cu Tariceanu inainte cu cateva zile ca premierul sa isi retraga demisia. Basescu a interpretat din pacate ca cei patru s-au intalnit pentru a pune la cale revocarea demisiei. Este o aiureala completa. Sunem in plina telenovela politica! Am vazut ca la final de saptamana Traian Basescu si Calin Popescu Tariceanu au dansat impreuna cu sotiile. Puteau sa vorbeasca acolo totul, sa clarifice problemele. Nu era necesar sa iesi cu asa ceva in presa."
Zoe Petre, vicepresedinte Actiunea Populara: "Razboi intre oamenii de afaceri"
"Este clar ca presedintele Traian Basescu uzeaza de niste informatii. Lui Calin Popescu Tariceanu i se plateste faptul ca nu a demisionat. Mass-media au evocat deja ipoteza ca, in acele note, ar putea fi vorba despre premierul Tariceanu. Este insa vorba de o ipoteza. Este posibil sa fie si un razboi intre oamenii de afaceri din PD si PNL." (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.