John A. Gotti "Junior" afirma ca este un alt om acum, insa juratii vor auzi astazi, in cadrul procesului, cum procurorii vor povesti despre el ca despre violentul sau tata, care si-a cladit un imperiu pe nefericirea celor din jur, relateaza The Indep
John A. Gotti "Junior" afirma ca este un alt om acum, insa juratii vor auzi astazi, in cadrul procesului, cum procurorii vor povesti despre el ca despre violentul sau tata, care si-a cladit un imperiu pe nefericirea celor din jur, relateaza The Independent. "Il capo di tutti capi", tatal inculpatului, a murit in inchisoare in anul 2002.
Ieri, tanarul Gotti trebuia sa apara in fata judecatorului, iar juratii au avut ocazia sa asculte diverse marturii, casete ale camerelor video de supravheghere, inregistrari si reconstituiri ale unor infractiuni, printre care si o tentativa de rapire a fondatorului organizatiei Guardian Angels.
Daca va fi gasit vinovat de conspiratie, escrocherie si frauda, Gotti ar putea fi condamnat la 30 de ani de inchisoare.
Desi Guvernul afirma ca Gotti Jr. a condus familia mafiota Gambino de cand tatal sau a fost condamnat la inchisoare pe viata, apararea sustine ca inculpatul, acum in varsta de 40 de ani, s-a schimbat si nu mai are de-a face nimic cu Mafia.
Se pare ca Gotti "a intinerit" in timpul celor cinci ani de inchisoare, iar avocatii sai sustin ca acesta a folosit aceasta perioada pentru a se "reevalua" si pentru a-si studia prioritatile. Exista chiar si inregistrari secrete ale conversatiilor acestuia cu oamenii sai de incredere, si in care Gotti le cere "aghiotantilor" sa se distanteze de crima organizata in general si in special de familia Gambino.
Lupul si-a schimbat parul
Ca marturie asupra intentiilor lui Gotti Jr. exista si o serie de scrisori ale acestuia, in care inculpatul afirma ca "regreta viata care a dus-o pana acum" si ca nu doreste ca urmasii sai sa-i calce pe urme.
Gotti este acuzat de conspiratie in vederea rapirii lui Curtis Sliwa - un cunoscut star radio - fondatorul Guardian Angeles - care este cunoscut a fi un critic vehement al familiei mafiote Gambino. Sliwa a scapat in 1992 ca prin minune dintr-o ambuscada organizata de mafioti, care au incercat sa-l impuste in timp ce se afla intr-un taxi.
Acum, judecatorul districtual Shira Scheindlin a firmat ca accepta declaratiile avocatilor apararii, insa crede ca Gotti vrea doar sa scape de acuzatiile ce i se aduc, nu ca ar vrea sa se schimbe. Totusi, Scheindlin s-a declarat dispus sa asculte dovezile care sa sustina o astfel de idee.
Ca raspuns, procurorii au declarat ca vor demonstra ca Gotti lucreaza si in prezent pentru familia mafiota Gambino si ca, mai mult decat atat, chiar a scris si a primit mesaje cat timp a stat in inchisoare.
Nedorit de nimeni
Despre Gotti JR, se spune ca a fost capul familiei mafiote Gambino intre anii 1996-1999, desi se pare ca nimeni nu a vrut sa-i succeada tatalui sau la putere. El a ajuns "capo di tutti capi" dupa ce doi posibili succesori ai tatalui sau au fost pusi sub acuzare de FBI. Exista numeroase voci care au afirmat ca alegerea sa ca "boss" a fost mai mult o necesitate (nu mai exista nici un alt candidat) decat o alegere pe merit.
Unul dintre motivele pentru care nimeni nu l-a dorit pe scaunul tatalui sau, John Gotti Sr., a fost ca o data cu el a aparut si nepotismul in familia mafiota Gambino. Ironia face ca nici macar Gotti Sr. sa nu fi fost de acord cu astfel de practici, el afirmandu-si dezaprobarea atunci cand un alt Don, Carlo, l-a numit pe varul sau, Big Paulie Castellano, ca succesor al sau.
Spre deosebire de tatal sau, poreclit Dapper Don (pentru cochetaria sa si grija cu care isi alegea tinutele), Gotti Jr. a preferat intotdeauna hainele de strada costumelor Armani. Mai mult decat atat, se pare ca nu a reusit sa-si tina subalternii in frau, activitatea sa ca sef sfarsindu-se cu ani grei de inchisoare. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.