Dosarul BID (Banca de Investitii si Dezvoltare), in care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu este acuzat de fals in declaratii si uz de fals, a fost returnat catre Judecatoria Sectorului 1. Decizia a fost luata dupa ce magistratii Tribunalului Bucures
Dosarul BID (Banca de Investitii si Dezvoltare), in care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu este acuzat de fals in declaratii si uz de fals, a fost returnat catre Judecatoria Sectorului 1. Decizia a fost luata dupa ce magistratii Tribunalului Bucuresti au stabilit ca judecatorii instantei de fond, care l-au condamnat initial pe Vantu la doi ani de inchisoare, nu au administrat toate probele.
Avocatul omului de afaceri, Marian Nazat, a solicitat, la termenul de ieri, trimiterea dosarului la Judecatoria Sectorului 1, sustinand ca anchetatorii nu au probat infractiunea de uz de fals. Aparatorul lui Sorin Ovidiu Vantu a declarat ca judecatorii instantei de fond nu au administrat toate probele, motiv pentru care cauza trebuie rejudecata. Mai mult, Nazat a precizat ca Sorin Ovidiu Vantu nici macar nu a fost audiat in legatura cu infractiunea de uz de fals. El a mai afirmat ca Vantu nu a savarsit infractiunile pentru care a fost condamnat si ca instanta de fond ar fi trebuit sa il achite in acest dosar. Sorin Ovidiu Vantu a declarat in permanenta, la fel ca si aparatorul sau, ca este nevinovat si ca nu a semnat nici un document care sa il poata incrimina.
Acuzatiile aduse lui Vantu
In dosarul BID, Sorin Ovidiu Vantu a fost acuzat de fals in declaratii si uz de fals, intrucat ar fi incalcat legea 58/1998, privind activitatea bancara. Concret, omul de afaceri a fost acuzat ca, in momentul constituirii Bancii de Investitii si Dezvoltare, pentru a dobandi calitatea de actionar majoritar, a declarat in fals ca sumele aportate la capitalul social sunt venituri personale si nu credit. Potrivit anchetatorilor, Vantu ar fi declarat ca va contribui cu banii lui la capitalul acestei banci, dar ar fi folosit sume puse la dispozitie de Nicolae Popa.
Sorin Ovidiu Vantu si-a sustinut nevinovatia la fiecare audiere in instanta, precizand ca cel care a semnat actele incriminatorii a fost ex-directorul general al grupului de firme Gelsor, Nicolae Popa.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.