Inaintea partidei de joi, din turul II preliminar al Cupei UEFA, contra Omoniei Nicosia, Ioan Andone, antrenorul lui Dinamo, are o singura problema serioasa: accidentarea lui Plesan. "Probabil va fi apt de joc la returul cu cipriotii. Nu vrem sa-l ar
Inaintea partidei de joi, din turul II preliminar al Cupei UEFA, contra Omoniei Nicosia, Ioan Andone, antrenorul lui Dinamo, are o singura problema serioasa: accidentarea lui Plesan. "Probabil va fi apt de joc la returul cu cipriotii. Nu vrem sa-l aruncam in lupta nerefacut. Inainte sa vina de la Craiova el a fost accidentat o luna si daca se accidenteaza din nou va insemna o pauza de doua-trei luni", a spus Andone. La randul sau, mijlocasul a declarat ca va fi supus unui nou control medical si ca nu doreste sa forteze revenirea pe teren pentru a nu risca o accidentare mai grava. "Eu sper ca la ora meciului cu Omonia de la Bucuresti sa fiu apt de joc. In caz ca nu se va intampla asa, le urez succes baietilor. Nu vreau sa fortez si apoi sa am de tras mai mult", a mentionat Plesan. Medicul echipei din Soseaua "Stefan cel Mare", Liviu Batineanu, considera ca Plesan are nevoie de o perioada de recuperare mai lunga. "Sunt sanse zero ca Plesan sa fie in teren joi. Accidentarea pe care a suferit-o are nevoie de o perioada mai lunga de refacere pentru ca este o zona sensibila", a sustinut Batineanu. Altfel, Gabriel Tamas, care din cauza unei accidentari a ratat debutul campionatului, are sanse sa fie folosit in meciul contra Omoniei Nicosia. Dincolo de accidentarea lui Plesan, Andone este optimist cu privire la meciul din Cupa UEFA. "Un meci de cupa europeana iti poate oferi surprize. De astazi o sa ne studiem adversarul, am mare incredere ca o sa inscriem multe goluri si vor veni spectatori multi la stadion. Important este sa nu primim gol". In aceeasi ordine de idei, "Falcosul" sustine ca este multumit de eficienta atacantilor sai. "Am marcat sapte goluri in doua meciuri (n.r. - 3-2 in meciul cu Steaua din Supercupa Romaniei si 4-1 cu Otelul in prima etapa a Diviziei A). Am inceput cu doi atacanti si au marcat, la Galati am jucat cu trei si s-a intamplat la fel, probabil o sa joc cu patru atacanti. Fiecare jucator se bate pentru un loc de titular", a spus Andone. Tehnicianul a precizat ca la meciurile viitoare din campionat va face unele modificari. "O sa fie schimbari in echipa. Poate voi juca 4-2-4. Sigur, le voi da sarcini pentru a face faza defensiva pentru ca nu pot tine jucatori care marcheaza pe banca de rezerve", a mentionat Andone, adaugand ca 18 din cei 25 de jucatori pe care ii are in lot lupta pentru un loc de titular. Antrenorul "cainilor" a fost completat de Florentin Petre. Capitanul dinamovist considera ca echipa sa trebuie sa marcheze cat mai multe goluri in poarta Omoniei pentru a fi sigura de calificare. "Nu am avut timp sa ne urmarim adversarii pentru ca am fost preocupati de meciul de la Galati, insa avem timp de acum inainte. Trebuie sa marcam cat mai multe goluri pentru a fi linistiti in returul din Cipru", a incheiat Petre. (N.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.