Partida de la Galati parea dificila pentru alb-rosii doar din perspectiva traditiei ultimilor zece ani, in care Dinamo n-a reusit sa castige niciodata pe terenul Otelului. Ce-i drept, a existat o jumatate de prima repriza relativ disputata, insa asta
Partida de la Galati parea dificila pentru alb-rosii doar din perspectiva traditiei ultimilor zece ani, in care Dinamo n-a reusit sa castige niciodata pe terenul Otelului. Ce-i drept, a existat o jumatate de prima repriza relativ disputata, insa asta numai pana in preajma zonei de la centrul terenului. A fost suficienta o centrare nevinovata catre careul moldovenilor, urmata de un autogol de senzatie al lui Danut Munteanu, care a trimis in propria poarta de la 18 metri, pentru ca dinamovistii sa revina la forma din returul campionatului trecut. Doar suspendatul Claudiu Niculescu mai lipsea. In acest ritm "cainii" s-au desprins la 2-0 cu putin inaintea pauzei prin reusita lui Baltoi, iar repriza a doua nu anunta nimic bun pentru echipa lui Aurel Sunda. Asa avea sa si fie, dinamovistii rateaza enorm, incearca sa faca pe alocuri si spectacol, insa distantarea decisiva avea sa se produca abia cu un sfert de ora inaintea finalului, in urma unei "duble" a lui Zicu, la ultima din aceste reusite fosta rezerva de la Inter si Parma reusind sa-i umileasca pe veteranii din defensiva galateana, Somcherechi, Zeciu si sus-amintitul Danut Munteanu, si apoi sa impinga elegant mingea in plasa de la marginea careului. Golul de onoare al Otelului, poate cel mai frumos al startului de campionat, sut la vinclu al lui Badescu de la 20 de metri din coltul careului, nu avea cum sa mai ostoiasca mania antrenorului Sunda, care dupa finalul intalnirii s-a dezlantuit impotriva propriilor jucatori si, mai ales, a arbitrului craiovean Sebastian Coltescu, pe care l-a acuzat ca n-a dictat un penalty in favoarea echipei sale la faza din minutul 60, la interventia in careu asupra lui Ionut Dragomir. Dincolo de toate acestea, echipa din Galati, dupa aceasta prima etapa, a parut ca o victima sigura in noua editie de campionat, pe cand despre Dinamo deocamdata chiar nu stim ce sa credem. (C. DINU)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.