Deputatul pesedist Valer Dorneanu a ajuns ieri la concluzia ca dorinta Puterii de a schimba pe presedintii celor doua Camere ale Parlamentului s-a transformat intr-o veritabila obsesie. Dorneanu s-a gandit mult si a construit si un scenariu care just
Deputatul pesedist Valer Dorneanu a ajuns ieri la concluzia ca dorinta Puterii de a schimba pe presedintii celor doua Camere ale Parlamentului s-a transformat intr-o veritabila obsesie. Dorneanu s-a gandit mult si a construit si un scenariu care justifica dorinta arzanda a Coalitiei de guvernare de a-i inlocui pe Nastase si Vacaroiu. "Intentia Aliantei, in spatele careia se afla presedintele Basescu, nu este simpla actualizare a regulamentului, ci schimbarea din functie a presedintilor celor doua camere legislative. Acest gest, care este o adevarata obsesie a Aliantei si a lui Basescu, din chiar momentul constituirii actualei majoritati, consideram ca este un atac clar la adresa democratiei, Constitutiei, Regulamentelor", a spus deputatul PSD, intr-un interviu acordat Rompres. Potrivit lui Dorneanu, alegerea presedintilor celor doua Camere, potrivit Constitutiei, se face pe durata intregului mandat. Pe de alta parte, a sustinut deputatul PSD, presedintii celor doua camere "nu sunt simpli membri ai camerelor legislative sau ai Birourilor Permanente, de aceea, ei nici nu pot fi schimbati, iar demersurile Aliantei de modificare a Regulamentelor nu au nici un suport constitutional si legal". "Presedintii Camerelor pot fi revocati, cu respectarea Constitutiei si a Regulamentelor. Actualilor presedinti ai celor doua Camere nu li s-a reprosat ceva anume, ci deranjeaza simplul motiv ca ei exista, ca sunt din partea PSD", a adaugat Valer Dorneanu. Fostul presedinte al Camerei Deputatilor a mai amenintat inca o data, ca sa stie toata lumea, ca daca la dezbaterile din comisiile pentru modificarea Regulamentului, schimbarile produse pe aceasta tema vor fi contrare Constitutiei, PSD va merge cu para la Curtea Constitutionala. (C.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.