"Daca minerii au venit in Bucuresti ca sa planteze flori in Piata Universitatii, de ce sa nu mergem si noi, intelectualii, in Valea Jiului, sa plantam versuri pe zidurile caselor si institutiilor din Petrila?"- si-o fi zis infatigabilul nostru coleg
"Daca minerii au venit in Bucuresti ca sa planteze flori in Piata Universitatii, de ce sa nu mergem si noi, intelectualii, in Valea Jiului, sa plantam versuri pe zidurile caselor si institutiilor din Petrila?"- si-o fi zis infatigabilul nostru coleg si prieten Ion Barbu, initiator si al altor "evenimente" (asta ca sa folosesc limbajul Politiei) de toata pomina. Zis si inceput: s-au ales versuri din 101 poeti romani si s-au inscriptionat circa 70 de ziduri, pana cand autoritatile s-au autosesizat ingrozite. Cum care autoritati? In primul rand, Primaria Petrilei, prin viceprimarul Mitu Rascolean (cum din care partid?! PSD, of course!) si prin primarul Ilie Paducel, ramas celebru prin faptul ca la Revolutiunea din decembrie '89 s-a ascuns de frica furiei populare intr-un cotet; de va fi fost cotet de porc ori numai de gaini, asta - conform poetului Ion Minulescu - "noi nu vom sti-o, poate, niciodata". Apoi a fost autosesizata, ca sa zic asa, Politia, care, spre cinstea ei, l-a facut scapat pe Ion Barbu cu un simplu avertisment. Dar "autoritatea" care pe mine ma amuza cel mai mult e gazeta "Gazeta Vaii Jiului", unde prin vocea infocata a focoasei jurnaliste Ramona Rosulescu - numarul meu de telefon, Ramona, este 0744369394 - se da curs oripilarii pe care-au trait-o junii ziaristi ai gazetei cand au vazut pe ziduri ceea ce ei numesc "Urme de ritualuri sataniste". Mi se face pielea de gaina si absenta parului maciuca daca ma gandesc cat satanism contine poezia romana. Uite-l, de pilda, pe Mircea Cartarescu: Satana gol! Cat despre Emil Brumaru, el e personificarea vie a unei expresive combinatii intre Belzebuth si Eros. Nu stiu ce versuri a ales Ion Barbu din Brumaru, dar eu stiu vreo cateva care dac-ar ajunge la urechea domnisoarei (sper!) Rosulescu, ar face-o vanata de invidie.
Vorba ceea: uite unde ni sunt visatorii!


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.