Instalatiile, echipamentele si dispozitivele utilizate in operatiile de transport si de depozitare a benzinei la terminale sau la statiile de benzina va trebui sa corespunda unor noi cerinte tehnice, stabilite printr-o Hotarare adoptata de Guvern in
Instalatiile, echipamentele si dispozitivele utilizate in operatiile de transport si de depozitare a benzinei la terminale sau la statiile de benzina va trebui sa corespunda unor noi cerinte tehnice, stabilite printr-o Hotarare adoptata de Guvern in cadrul ultimei sedinte. Scopul aplicarii noilor cerinte tehnice este de a limita emisiile de compusi organici volatili. Prevederile actului normativ se aplica operatiilor, instalatiilor, vehiculelor si navelor fluviale utilizate pentru depozitarea, incarcarea, descarcarea si distributia benzinei de la un terminal la altul sau de la un terminal la o statie de benzina. HG preia legislatia europeana in domeniu si precizeaza termenele de conformare la noile reglementari, asa cum au fost stabilite in negocierile cu Comisia Europeana. Aplicarea acestor cerinte tehnice se va realiza in etape pentru instalatiile si echipamentele existente, in functie de cantitatea totala anuala de benzina tranzitata. Termenul pana la care toate instalatiile si echipamentele se vor alinia acestor cerinte tehnice este 1 ianuarie 2010. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.