Spectaculoasa cumparare a grupului Rompetrol de catre Kazahstan este interesanta nu numai prin marimea tranzactiei, ci si prin faptul ca a blocat un monopol al Rusiei. Ea reflecta tensiunile ce au loc in lumea petrolului. Presiunea cererilor creste,
Spectaculoasa cumparare a grupului Rompetrol de catre Kazahstan este interesanta nu numai prin marimea tranzactiei, ci si prin faptul ca a blocat un monopol al Rusiei. Ea reflecta tensiunile ce au loc in lumea petrolului. Presiunea cererilor creste, unele zacaminte sunt pe terminate, altele se descopera si necesita mari investitii, iar posibilitatile de rafinare ale titeiului sunt sub necesitati. Toate acestea produc turbulente si surprize ce nu intereseaza numai lumea financiara, dar si cea politica, asa ca vor influenta semnificativ istoria tarilor implicate in productia, rafinarea si transportul petrolului.

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.