Ministerul Finantelor Publice (MFP) a elaborat mai multe variante ale unui proiect de lege privind majorarea impozitelor platite pentru masinile de lux si vile, a anuntat, recent, pentru Mediafax, ministrul Finantelor Publice, Ionut Popescu. El a ara
Ministerul Finantelor Publice (MFP) a elaborat mai multe variante ale unui proiect de lege privind majorarea impozitelor platite pentru masinile de lux si vile, a anuntat, recent, pentru Mediafax, ministrul Finantelor Publice, Ionut Popescu. El a aratat ca este vorba de autoturismele cu capacitate mai mare de 2.000 de centrimetri cubi si imobilele cu suprafete de peste 100 de metri patrati. "Daca vorbim de masini, va pot spune ca este vorba de o crestere substantiala. E anormal ca persoane cu masini de 5.000 sau 6.000 de centimetri cubi sa plateasca un impozit modic, de cateva sute de lei", a explicat Popescu.El a aratat ca modelul este aplicat atat in Statele Unite, cat si in tarile din Uniunea Europeana. "Consider ca este o distributie corecta a poverii fiscale, conform cu ceea ce se intampla si in alte tari. Atunci cand vrei sa ai o masina puternica, trebuie sa platesti si un impozit pe masura", a adaugat Popescu.In ceea ce priveste impozitele pe locuinte, Finantele au propus un sistem de impozitare progresiv pentru toate spatiile mai mari de 100 de metri patrati. Astfel, cota de impozit va creste in functie de suprafata construita. Se pare ca aceasta crestere se va produce pe fiecare metru patrat. Popescu s-a aratat pregatit sa promoveze in Guvern noua lege, afirmand ca teoretic actul normativ ar putea fi aprobat chiar saptamana viitoare.Oficialul MFP nu a dorit sa furnizeze detalii privind cuantumul noilor impozite, argumentand ca exista mai multe variante, pe care le va face publice numai dupa adoptarea unei decizii finale. (A.G.C.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.