Vicepresedinte PD Ioan Oltean a declarat ieri ca Alianta nu mai este dispusa sa faca nici un fel de compromisuri legate de "atitudinea duplicitara" a Partidului Conservator si ca, daca nu va sustine total Alianta, PC va iesi de la guvernare. Oltean a
Vicepresedinte PD Ioan Oltean a declarat ieri ca Alianta nu mai este dispusa sa faca nici un fel de compromisuri legate de "atitudinea duplicitara" a Partidului Conservator si ca, daca nu va sustine total Alianta, PC va iesi de la guvernare. Oltean a spus ca la Colegiul Director al PD din aceasta saptamana Partidului Conservator "i s-a cerut in mod public sa-si defineasca pozitia si sa stabileasca hotarul unde se aseaza". "Este clar ca PC inca nu si-a asezat fundul cum trebuie in barca Coalitiei. Inca mai are o parte din el la PSD si o parte la noi. Nu se stie care este mai mare. Trebuie sa se hotarasca unde se aseaza. Ori vine la Alianta, ori ramane la Nastase", a declarat deputatul PD. El a apreciat ca, daca nu isi va delimita clar pozitia si nu va sustine total Alianta si UDMR, PC va iesi de la guvernare pentru ca Alianta nu mai este dispusa sa faca nici un fel de compromisuri. Intrebat cum poate fi eliminat PC de la guvernare in lipsa alegerilor anticipate, Oltean a raspuns "foarte simplu". "Le demitem ministrii si facem guvern minoritar. Este posibil. Daca nu vom reusi sa guvernam asa, vom organiza alegeri anticipate", a declarat Oltean. Potrivit acestuia, "testul de fidelitate" al PC va fi dat in luna septembrie, cand Parlamentul are pe agenda cateva proiecte legislative importante, printre care si modificarea Legii administratiei publice locale, in sensul ca presedintii si vicepresedintii consiliilor judetene sa poata fi schimbati cu jumatate plus unu din voturi, nu cu doua treimi ca pana acum. (Mediafax)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.