Ministrul Justitiei, Monica Macovei, a facut, ieri, unele precizari referitoare la cererea de revocare a celor opt procurori, sase de la Parchetul National Anticoruptie (PNA) si doi din cadrul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie. "Eu a
Ministrul Justitiei, Monica Macovei, a facut, ieri, unele precizari referitoare la cererea de revocare a celor opt procurori, sase de la Parchetul National Anticoruptie (PNA) si doi din cadrul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie. "Eu am adresat cererea de revocare presedintelui Traian Basescu, Consiliul Superior al Magistraturii avand doar un rol consultativ. Singurul care poate emite o hotarare de revocare din functie a celor opt procurori este presedintele Romaniei", declara Macovei. Ministrul Justitiei a subliniat ca nu Consiliul Superior al Magistraturii a luat decizia de revocare a celor opt, asa cum a inteles opinia publica. "CSM are un rol consultativ. Urmeaza ca Traian Basescu sa ia o decizie. El poate semna decretul de revocare sau poate refuza acest lucru", a mai spus ministrul Justitiei.
Eficientizarea PNA
Referindu-se la Parchetul National Anticoruptie, Monica Macovei a declarat ca in acest moment prioritatea este eficientizarea PNA, astfel incat sa fie anchetate marile dosare de coruptie, ceea ce nu s-a intamplat pana in prezent. "Prioritatea mea in acest moment este sa propun presedintelui numirile in functie pentru cele opt posturi, in cazul in care acesta va semna decretele de revocare. Este nevoie de eficienta maxima in lupta impotriva coruptiei si acest lucru este prioritatea mea. Trebuie sa avem un organism de lupta eficient impotriva coruptiei, care sa functioneze", spune Macovei.
Ea a tinut sa faca precizari si in legatura cu trecerea PNA in cadrul Parchetului General. "Fiecare a inteles ce a vrut. Parchetul National Anticoruptie va ramane o institutie autonoma. Trecerea PNA in cadrul Parchetului General nu este o prioritate in acest moment. Vom analiza acest lucru si se va lua cea mai buna hotarare. Acum trebuie sa luptam cu marea coruptie. Aceasta este prioritatea", a aratat Monica Macovei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.