Unul dintre supravietuitorii accidentului petrecut marti la Toronto, unde un avion al companiei Air France a luat foc la aterizare, a avut de ales intre a-si ajuta mama si sora aflate in avion sau a-si salva propria viata, de dragul fiului sau, infor
Unul dintre supravietuitorii accidentului petrecut marti la Toronto, unde un avion al companiei Air France a luat foc la aterizare, a avut de ales intre a-si ajuta mama si sora aflate in avion sau a-si salva propria viata, de dragul fiului sau, informeaza postul de televiziune CTV News, citat de Mediafax. Crezand ca avionul o sa explodeze, Gill Gagea, de origine romana, a fost obligat sa aleaga intre a-si ajuta sora, Diana, si mama, Oleta, care se aflau la aproximativ cinci randuri in spatele lui, sau a se asigura ca va trai pentru fiul sau. Gagea a ales sa sara si a fost cea de-a doua persoana care a parasit avionul, afirmand ca a facut aceasta alegere pentru a ramane in viata de dragul copilului sau, in varsta de cinci luni. El a fugit din preajma avionului, pentru a fi cat mai departe in cazul in care acesta ar fi explodat, si a ajuns la Autostrada 401, dupa care a cautat un telefon mobil pentru a-si suna sotia, Doina Gagea, care nu stia ca avionul se prabusise. Abia dupa 90 de minute, romanul a aflat ca sora si mama lui sunt in viata si se afla in siguranta, la hotelul aeroportului. Oleta, mama lui Gill Gagea, se intorcea din Romania, de la inmormantarea tatalui ei.
Au fost recuperate cutiile negre
Cutiile negre ale avionului au fost recuperate, a anuntat un responsabil al aeroportului. "Pot sa confirm ca au fost recuperate cutiile negre", a declarat Steve Shaw, adresandu-se presei, miercuri dupa-amiaza, adaugand ca acestea au fost predate specialistilor biroului canadian al securitatii transporturilor. Aparatul s-a rupt in trei si a fost serios avariat dupa ce a fost cuprins de flacari. Cei 309 pasageri si membri ai echipajului au supravietuit insa accidentului. Se pare ca pilotul este spitalizat cu o rana "grava", dupa cum a declarat un oficial al Air France. "Conditiile meteorologice extreme" sunt unul dintre factorii care pot explica accidentul de marti al Airbusului A 340 al Air France pe pista aeroportului Pearson din Toronto, a estimat, pe de alta parte, ministrul canadian al Transporturilor, Jean Lapierre.
Unul dintre expertii canadieni din echipa care investigheaza cauzele acestui accident a precizat ca "nu exista informatii care sa ateste faptul ca avionul ar fi avut probleme inaintea sau in timpul aterizarii". Intrebat in legatura cu ipoteza potrivit careia avionul ar fi fost lovit de fulger, expertul a mai afirmat ca "nu exista nici un element care sa indice ca un avion lovit de fulger ar putea fi in pericol". (C.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.