O femeie din estul SUA aflata in moarte clinica a dat nastere marti unei fetite, dupa ce a fost tinuta in viata artificial timp de trei luni pentru a lasa timp fetusului sa se dezvolte, a anuntat cumnatul femeii, Justin Torres, informeaza CNN.
O femeie din estul SUA aflata in moarte clinica a dat nastere marti unei fetite, dupa ce a fost tinuta in viata artificial timp de trei luni pentru a lasa timp fetusului sa se dezvolte, a anuntat cumnatul femeii, Justin Torres, informeaza CNN.
Nu au existat complicatii la nastere, iar copilul adus pe lume prin cezariana "se simte bine", a afirmat Justin Torres. Susan Anne Catherine Torres cantareste 812 grame si masoara 34 de centimetri, a precizat el. Susan Torres, in varsta de 26 de ani, a intrat in coma in urma unei crize, la data de 7 mai, dupa ce o tumoare maligna i-a afectat creierul. Sotul sau, Jason Torres, a demisionat pentru a-si ingriji sotia. Luna trecuta fetusul a intrat in cea de-a 24-a saptamana de dezvoltare, moment in care medicii estimeaza ca bebelusul are sanse sa traiasca.
Copilul, nascut prematur la sapte luni, se gaseste la terapie intensiva la spitalul Arlington din Virginia.
Cumnatul lui Susan Torres a dezvaluit ca familia sa a primit in ultimele doua saptamani donatii in valoare de aproape 400.000 de dolari, bani proveniti din intreaga lume, pentru a acoperi cheltuielile de spitalizare ale copilului si mamei, care s-au ridicat la cateva zeci de mii de doari pe saptamana. Cuplul mai are un baietel, Peter, in varsta de doi ani, care acum sta cu bunicii. Din 1979 au mai existat, din nefericire, peste zece cazuri similare, a declarat dr. Winston Campbell, director si cercetator la Universitatea Connecticut.
Sperante
Sotul Susanei Torres, Jason, este constient ca la un moment dat, trupul sotiei sale va fi coplesit de boala si ca va fi deconectat la aparatele care au tinut-o in viata in ultimele 13 saptamani.
Medicii au explicat ca o data cu copilul, care crestea in burta mamei, se dezvoltau si celulele canceroase, care au invadat plamanii, ficatul si alte organe vitale ale mamei. Pana recent, nu au existat dovezi ca boala ar fi afectat placenta, insa pentru ca putea aparea oricand o infectie sau alte complicatii, s-a efectuat cezariana. A fost o cursa pe viata si pe moarte si medicii au povestit ca nu se asteptau ca trupul tinerei femei sa reziste atata vreme.
Susan Torres a descoperit cu bucurie ca este insarcinata in luna februarie, iar in aprilie a inceput sa aiba dureri de cap, ameteli si alte simptome care au fost puse pe seama sarcinii. La un moment dat, la data de 7 mai, Susan si-a pierdut cunostinta. La spital, doctorii i-au spus lui Jason ca sotia sa nu mai are activitate cerebrala si ca nu exista nici o sansa de recuperare, dar ca exista totusi o mica speranta ca femeia si-ar putea duce sarcina la capat.
Astfel, Jason a stat zi si noapte cu sotia sa in spital, a vorbit cu ea si cu bebelusul, iar parintii tinerei au vizitat-o tot timpul, au imbratisat-o si au incercat sa faca tot posibilul pentru fata lor. In tot acest timp, sarcina Susanei se dezvolta normal, iar ecografiile si celelalte investigatii au descoperit ca bebelusul era sanatos si chiar vioi. In momentul in care medicii au estimat ca fetusul era suficient de dezvoltat ca sa poata trai in afara uterului, s-a efectuat cezariana. Acum, toata lumea spera ca macar micuta sa supravietuiasca acestei drame. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.