Noua tineri au ajuns la dezintoxicare dupa ce au fost prinsi cu droguri la festivalul "Peninsula" (Felsziget) de la Targu Mures, unul dintre ei fiind si urmarit penal dupa ce in rucsacul sau au fost gasite tigari cu canabis, transmite Mediafax. Potri
Noua tineri au ajuns la dezintoxicare dupa ce au fost prinsi cu droguri la festivalul "Peninsula" (Felsziget) de la Targu Mures, unul dintre ei fiind si urmarit penal dupa ce in rucsacul sau au fost gasite tigari cu canabis, transmite Mediafax. Potrivit unui comunicat de presa remis de IJP Mures, comportamentul celor noua tineri, cu varste cuprinse intre 19 si 21 de ani, toti din Bucuresti, le-a creat suspiciuni politistilor, care i-au dus la punctul de comanda infiintat pentru acest eveniment. In rucsacul unuia dintre ei, politistii au gasit un pachet de tigari in care erau sase tigari confectionate special, continand un amestec de tutun cu fragmente vegetale de canabis.
Proprietarul rucsacului a declarat ca a cumparat tigarile din Bucuresti, cu suma de 70 de lei noi. Cazul a fost sesizat de politistii din cadrul Serviciului de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog, impreuna cu colegii lor de la Centrul Zonal Targu-Mures. Toti cei noua tineri au fost audiati de un procuror, dupa care au fost supusi unor teste toxicologice, rezultatul imunometric pentru detectarea THC din urina fiind pozitiv pentru toti. Cele sase tigari gasite in rucsacul tanarului au fost trimise la Laboratorul de Analize Fizico-Chimice din cadrul Centrului Zonal Cluj-Napoca, pentru a se stabili daca contin droguri care intra sub incidenta Legii 143/2000 privind combaterea traficului si consumului ilicit de droguri.
Tinerii au fost internati pentru cura de dezintoxicare, iar impotriva tanarului asupra caruia au fost gasite tigarile a fost inceputa urmarirea penala pentru trafic si consum de droguri, cauza fiind declinata in favoarea DIICOT - Serviciul Teritorial Targu Mures. Anchetatorii vor continua cercetarile pentru a stabili persoanele de la care provin drogurile.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.