Integrala liedurilor Enescu
Astazi are loc un eveniment important in lumea muzicii, inregistrarea in premiera mondiala a integralei liedurilor pentru voce si pian de George Enescu, prezentat de Mariana Nicolesco in Aula Palatului Cantacu
Integrala liedurilor Enescu
Astazi are loc un eveniment important in lumea muzicii, inregistrarea in premiera mondiala a integralei liedurilor pentru voce si pian de George Enescu, prezentat de Mariana Nicolesco in Aula Palatului Cantacuzino de la Muzeul Enescu, cea careia ii apartine initiativa acestei productii. Liedurile se bucura de remarcabila interpretare a sopranelor Mihaela Maxim, Oana Severin, Marta Sandu, Alina Bottez, a mezzosopranei Iulia Merca, a tenorului Florin Butnaru, a baritonilor Bogdan Mihai si Catalin Petrescu si a basului Alexandru Petrovici, totodata maestru acompaniator alaturi de Iulia Suciu si Stefan Ronai. (D.C)
Targ de fete
Editia din acest an a traditionalei manifestari populare "Targul de Fete", programata pentru perioada 22-23 iulie, va fi organizata in paralel pe Muntele Gaina si in comuna Avram Iancu, din judetul Alba, unde se va desfasura cea mai mare parte a manifestarilor, transmite Mediafax. Initial, organizatorii principali ai targului, respectiv Prefectura si Consiliul Judetean Alba, au decis sa organizeze manifestarile din acest an, din cadrul "Targului de fete", in comuna Avram Iancu, si nu pe Muntele Gaina, din cauza starii proaste a drumului. Dupa ce PSD a anuntat ca va organiza propria manifestare pe Muntele Gaina, Prefectura si Consiliul Judetean au decis sa organizeze targul in paralel in cele doua locatii - Muntele Gaina si localitatea Avram Iancu. Potrivit subprefectului de Alba, Clement Negrut, "Targul de Fete" va incepe vineri, in localitatea Avram Iancu, unde va fi deschisa o expozitie de arta populara a caminelor culturale finaliste in cadrul proiectului "Cultura pentru cultura". Aici isi vor prezenta lucrarile creatori si mesteri populari din Cetatea de Balta, Fenes, Mihalt si Vinerea. (D.C)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.