Recent, guvernantii nostri au transformat jalnica problema a gunoaielor din spatiile publice intr-un subiect electoral. Ea este, insa, o problema culturala. Nici unui elvetian nu i-ar trece prin minte sa arunce un bilet de autobuz pe trotuar; in schi
Recent, guvernantii nostri au transformat jalnica problema a gunoaielor din spatiile publice intr-un subiect electoral. Ea este, insa, o problema culturala. Nici unui elvetian nu i-ar trece prin minte sa arunce un bilet de autobuz pe trotuar; in schimb romanii au un impuls sa azvarle gunoaiele in rigole, la coltul stazilor si pe locurile virane. Este o problema de educatie ce ar trebui facuta serios inca de la gradinita de copii. In fine, este si o problema de legislatie, caci ar trebui pedepse severe aplicate riguros, cum am vazut la Singapore. In societatea moderna orice cetatean este un mare generator de gunoaie si deseuri, iar gestionarea lor nu este numai sarcina primariilor dar si a fiecaruia dintre noi.

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.