Agentia Nationala pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii si Cooperatie (ANIMMC) va aloca, in acest an, 1,35 milioane de lei (13,5 miliarde lei vechi) pentru pregatirea antreprenoriala a tinerilor si pentru finantarea initierii unei noi afaceri, se a
Agentia Nationala pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii si Cooperatie (ANIMMC) va aloca, in acest an, 1,35 milioane de lei (13,5 miliarde lei vechi) pentru pregatirea antreprenoriala a tinerilor si pentru finantarea initierii unei noi afaceri, se arata intr-un comunicat al ANIMMC. Programul Start a fost lansat recent si se va desfasura in trei etape, respectiv mediatizare, organizare si desfasurarea cursurilor de pregatire antreprenoriala destinate beneficiarilor programului si finantarea celor mai bune planuri de afaceri, intocmite pe baza cunostintelor dobandite pe parcursul cursurilor. Pentru finantarea planurilor de afaceri se vor acorda alocatii financiare nerambursabile in limita sumei de 20.000 de lei (200 milioane de lei vechi) si prin credite acordate de o banca ce urmeaza sa fie selectata, in limita maxima a 10.000 euro sau echivalent in lei. Planurile de afaceri vor fi selectate de catre o Comisie de evaluare constituita din specialisti din cadrul bancii, ce va fi desemnata castigatoare in urma procesului de achizitie publica, ai ANIMMC si ai Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM). Cursurile pentru dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale se vor desfasura in luna septembrie, in cinci centre, respectiv Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi si Timisoara. Se va acorda sprijin pentru dezvoltarea firmelor nou-infiintate sau pentru infiintarea de noi microintreprinderi sau IMM-uri prin facilitarea accesului acestora la finantare. De asemenea, se are in vedere imbunatatirea performantelor economice ale microintreprinderilor existente, prin cresterea gradului de pregatire antreprenoriala a personalului acestora. Beneficiarii programului sunt persoanele fizice, persoanele fizice autorizate si asociatiile familiale, precum si persoanele juridice care indeplinesc, cumulativ, la data depunerii formularelor de inscriere, criteriile de eligibilitate prezentate in procedura de implementare a programului. (M.C.B.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.