Pana pe 12 august, Centrul Interetnic pentru Tineret din Sighisoara este gazda expozitiei Tarei von Neudorf, intitulata "Anno Domini". Este vorba despre grafica pe subiecte medievale ce se poate subscrie titlului "Transilvania medievala neagra". Cura
Pana pe 12 august, Centrul Interetnic pentru Tineret din Sighisoara este gazda expozitiei Tarei von Neudorf, intitulata "Anno Domini". Este vorba despre grafica pe subiecte medievale ce se poate subscrie titlului "Transilvania medievala neagra". Curatorul Diana Dochia considera ca "Tara sfideaza, socheaza, este plina de umor, cinic sau ironic, dupa cum sunt vremurile. Evul mediu intunecat, plin de tenebre si orori invadeaza spatiul contemporan prin grafica de sorginte expresionist germana. Se poate vorbi de o estetica a uratului intr-un spatiu geografic medieval dominat de duhuri rele, stihii, vrajitoare si vampiri, un Ev Mediu al stiintelor oculte. (...) Tot ce s-a petrecut candva, undeva in negura timpului devine automat subiect, este rapid creionat si conturat, fara stilizari si idealizari. (...) Un Ev Mediu dominat de ura, josnicie, crima, teroare, moravuri usoare in care speranta este adusa de cavaleri". Vernisajul a avut loc pe 30 iulie. (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.