Dinamo si-a adjudecat duminica seara prima Supercupa a Romaniei din palamers, dupa ce a invins cu 3-2 pe Steaua in Cotroceni. Disputata pe o canicula insuportabila, in ciuda orei tarzii, partida a fost una de mare lupta, fara mari veleitati tehnice,
Dinamo si-a adjudecat duminica seara prima Supercupa a Romaniei din palamers, dupa ce a invins cu 3-2 pe Steaua in Cotroceni. Disputata pe o canicula insuportabila, in ciuda orei tarzii, partida a fost una de mare lupta, fara mari veleitati tehnice, cu aparari foarte slabe, iar "cainii" s-au impus pe final, atunci cand jucau in superioritate, dupa ce Paraschiv a fost nevoit sa paraseasca terenul din cauza unei accidentari, in conditiile in care Protasov efectuase deja toate schimbarile. De altfel, din cauza caldurii si a faptului ca jucatorii nu sunt pregatiti inca la capacitate maxima, s-au inregistrat mai multe accidentari si abandonuri, fotbalistii celor doua echipe incheind storsi o partida pe care FRF s-a incapatanat sa o programeze la aceasta data. Cei mai afectati sunt stelistii, care au probleme cu Nesu si Paraschiv in perspectiva meciului de maine cu Shelbourne, din mansa a doua a turului II preliminar din Liga Campionilor. Initial, clubul din Ghencea a dorit sa amane meciul, dar Protasov, probabil adeptul unei pregatiri dure, de sorginte sovietica, s-a opus, uitand ca nu are la dispozitie un lot numeros, cu jucatori valorosi. Absenta lui Radoi, suspendat, a contat enorm, fiindca echipa campioana, renumita sezonul trecut pentru apararea "beton", a fost depasita exact de cate ori a fost necesar pentru ca trofeul sa mearga in "Groapa". Dinamo nu a rupt gura targului, implanturile din aceasta vara mai au pana sa se integreze, iar apararea l-a tradat din nou pe Andone. "Cainii" au castigat prima Supercupa din palmares si cu ceva noroc, fiindca au fost condusi de doua ori, prin doua reusite ale stelistilor la care fundasii nu au avut reactie, reusind sa se impuna in final doar datorita faptului ca Ghionea a vrut si a reusit sa fie mai penibil decat Tamas. In final, egalitatea numerica a fost restabilita, fiindca Niculescu a primit al doilea cartonas galben pentru felul in care si-a manifestat bucuria la gol, dupa ce primul avertisment putea sa fie rosu direct, la o intrare criminala asupra lui Hamutovski. Dinamo primeste gura de oxigen extrem de necesara dupa infrangerile in linie din Franta, permitandu-si acum sa inceapa campionatul cu mai multa incredere, in timp ce Steaua trebuie sa se refaca rapid pentru jocul cu Shelbourne, unul care va decide viitorul trupei din Ghencea. (B.G.)
STEAUA - DINAMO 2-3 (2-1)
Au marcat: N. DICA (15), V. IACOB (44) / FL. BRATU (32), BALTOI (70), CL. NICULESCU (83)
Stadion: "Cotroceni"; spectatori: 12.000.
STEAUA: Hamutovski - Ogararu, E. Baciu, Ghionea, Nesu (65 Keca) - Nicolita, Paraschiv, Lovin, Bostina - N. Dica (59 V. Simion) - V. Iacob (60 A. Cristea). Antrenor: Oleg Protasov.
DINAMO: Gaev - Daouda, Tamas (46 Goian), Moti, Pulhac - Fl. Petre, Grigorie, Margaritescu, Vl. Munteanu (69 Zicu) - Fl. Bratu (65 Baltoi), Cl. Niculescu.
Cartonase galbene: Nesu, V. Iacob / Margaritescu, Cl. Niculescu (2), Fl. Bratu.
Cartonas rosu: Cl. Niculescu (84).
Au arbitrat: Cr. Balaj - Cr. Nica, Z. Szekely.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.