HBO a programat in acesta seara, de la orele 20.00, drama "Evelyn" (coproductie Germania-Irlanda-Statele Unite ale Americii-Anglia-Olanda, 2002). Pierce Brosnan e Desmond Doyle, un irlandez care are mari necazuri dupa ce nevasta lui usuratica fuge de
HBO a programat in acesta seara, de la orele 20.00, drama "Evelyn" (coproductie Germania-Irlanda-Statele Unite ale Americii-Anglia-Olanda, 2002). Pierce Brosnan e Desmond Doyle, un irlandez care are mari necazuri dupa ce nevasta lui usuratica fuge de acasa cu un alt barbat. Ca tata singur si somer cu o slabiciune pentru barurile din Dublin, Doyle pare un parinte nepotrivit, astfel ca fiica sa si cei doi baieti mai mici sunt plasati intr-un orfelinat. in ciuda problemelor sale, Doyle le este foarte devotat si decide sa lupte pentru a obtine custodia si dreptul de a-i creste singur. O echipa de avocati numiti din oficiu (Stephen Rea, Aidan Quinn si Alan Bates, veritabile personaje) ii preia cazul si il aduc in fata Curtii supreme irlandeze in 1953, luandu-se la tranta cu biserica si sistemul legal. Brosnan, de obicei sobru, e extrem de simpatic in rolul ghinionistului Doyle, un om obisnuit care devine un erou modern. Sophie Vavasseur e absolut minunata ca Evelyn, fetita lui, iar Julianna Margulies adopta un convingator accent in pielea barmanitei care-l inspira pe Doyle sa se adune si sa renunte la baut pentru a-si recapata familia. Bazat pe un fapt real care a declansat luarea unei decizii judecatoresti si a schimbat viata multor familii irlandeze, "Evelyn" e regizat de Bruce Beresford ("Tender Mercies", "Driving Miss Daisy").
Ii sfatuim pe cei care doresc sa incheie acesta seara cu zambetul pe buze sa ramane pe HBO pentru ca, de la orele 21.35, pot urmari "Nasul Stresat", una dintre cele mai reusite comedii ale ultimilor ani. Daca va mai amintiti, celalalt film ("Cu nasul la psihiatru", 1999) se termina cu prinderea si incarcerarea lui Paul Vitti, temutul nas mafiot, interpretat magistral de catre Robert De Niro. Acum el e eliberat conditionat in custodia fostului sau psihoterapeut, Ben Sobol (Billy Crystal). Iar calvarul doctorului reincepe. Ca sa aiba liniste in casa si sa isi impace sotia furioasa din cauza neobisnuitului oaspete, psihiatrul trebuie sa-si trateze pacientul urgent.
Pelicula "Comedia erotica a unei nopti de vara", programata de TVR Cultural de la orele 22.00, este, asa cum sugereaza si titlul o comedie. Inventatorul Andrew Hobbs (Woody Allen) si Adrian (Mary Steenburgen), sotia sa, invita doua cupluri prietene sa petreaca un week-end la casa lor de vacanta. Leopold, un profesor universitar aflat la varsta maturitatii, vine insotit de tanara sa logodnica, Ariel (Mia Farrow), iar dentistul Maxwell apare impreuna cu voluptuoasa asistenta Dulcy. Fiecare dintre barbati este atras de partenerele celorlalti doi, initiind un adevarat balet amoros. Scenariul si regia sunt semnate de acelasi Woody Allen.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.