In PSD se duce in ultima vreme o lupta surda intre presedintele Mircea Geoana si presedintele executiv Adrian Nastase. Chiar daca Geoana este seful partidului, fostul lider al democratilor are de partea sa o importanta factiune a partidului, ceea ce

In PSD se duce in ultima vreme o lupta surda intre presedintele Mircea Geoana si presedintele executiv Adrian Nastase. Chiar daca Geoana este seful partidului, fostul lider al democratilor are de partea sa o importanta factiune a partidului, ceea ce face ca lupta pentru putere in PSD sa fie una foarte disputata. Printre cei mai importanti contestatari ai actualului presedinte al partidului se afla filiala Bucuresti, condusa de Dan Ioan Popescu, unul din "greii" partidului, si cunoscut ca un apropiat al lui Nastase. Geoana a avut conflicte cu organizatia bucuresteana inca de vara trecuta, cand a fost debarcat in lipsa din functia de presedinte executiv al filialei. Imediat dupa ce a cucerit puterea in partid, le-a transmis pesedistilor bucuresteni ca "are memoria lunga", declaratie ce a fost urmata si de alte "contre" intre Geoana si filiala PSD a Capitalei.
In aceasta lupta au mai iesit la rampa si alte doua voci importante din cadrul partidului si organizatiei Bucuresti: Madalin Voicu si Sorin Oprescu. Vicepresedinte al organizatiei PSD Bucuresti, Madalin Voicu a criticat, intr-o conferinta de presa, strategia adoptata de unii lideri social democrati, dar si de la alte partide, de a-si implica, dupa sistemul american, sotiile in campaniile electorale. In ce priveste prestatiile in campanie ale lui Adrian Nastase si Mircea Geoana, Madalin Voicu a declarat ca Geoana a adoptat un discurs politic sintetic si artificial care nu merge la romani. In opinia vicepresedintelui PSD Bucuresti, in aparitiile televizate, discursul lui Adrian Nastase este mai bun decat cel al lui Mircea Geoana, chiar daca Nastase "este judecat de unii ca fiind arogant".
"Adrian Nastase are un discurs de ironie fina, care nu este intotdeauna perceput cum trebuie. Geoana este repezit, are un limbaj mai putin inteligibil si cu o agitatie care nu-l pune intr-o pozitie favorabila", sustine Madalin Voicu.
Vicepresedintele PSD Bucuresti a dorit sa faca aceste consideratii intr-un context mai larg in care a subliniat nevoia unei reimprospatari in randul membrilor partidului, in conditiile in care, sustine el, "exista lideri in teritoriu si la centru care sunt depasiti si au o imagine tocita cu care PSD nu poate creste in sondaje". Opinia lui Voicu este ca PSD trebuie sa aduca in randurile sale oameni noi, in special tineri si oameni de cultura, iar accentul sa fie pus in primul rand pe autoritate morala si educatie.

Oprescu: "Madalin nu a vorbit pe camp"

De aceeasi parere este si senatorul PSD Sorin Oprescu, care crede ca declaratiile facute de Madalin Voicu in privinta celor doi lideri si a Partidului Social Democrat sunt ancorate in realitate.
"Madalin nu a vorbit pe camp, ci probabil ca la el s-au adunat nemultumirile legate de organizarea si functionarea partidului. El este un om care spune lucrurilor pe nume si are si coloana, ceea ce, in ultimul timp, nu prea mai exista. A facut acele declaratii in sensul de a cauta sa indrepte ceea ce se mai poate indrepta", a spus Oprescu referindu-se la comportamentul unor lideri politici din PSD.
Aflat in zonele sinistrate din Vrancea, unde a dorit sa cunoasca activitatea colegilor sai voluntari de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, Sorin Oprescu a declarat ca reactia lui Madalin Voicu este una "ciudata, dar ancorata in realitate".
"Trebuie sa ne dezmeticim si sa devenim activi in opozitie. Activi si, in acelasi timp, trebuie sa incepem sa participam la actiuni personale de a-i ajuta pe oameni, cum este cazul celor amarati din Vrancea. Aici nu este chestiunea de culoare politica. Aici oamenii trebuie ajutati pur si simplu", a mai spus Oprescu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.