Interesul crescut al hackerilor de a crea virusi pentru aparatura portabila pune in pericol si sistemele computerizate ale vehiculelor. Pe masura ce producatorii de automobile adapteaza computerele de bord pentru a permite consumatorilor sa trans
Interesul crescut al hackerilor de a crea virusi pentru aparatura portabila pune in pericol si sistemele computerizate ale vehiculelor.

Pe masura ce producatorii de automobile adapteaza computerele de bord pentru a permite consumatorilor sa transfere informatii cu playere MP3 si telefoane mobile, vehiculele devin mai vulnerabile la virusi, care se transfera de la un aparat la altul prin tehnologia Bluetooth.
RISC. ""Ma tem ca este riscant sa utilizezi o conexiune Bluetooth in masini"", a spus Evgheni Kaspersky, seful Serviciului de cercetare antivirus de la firma rusa Kaspersky Lab. Daca telefoanele inteligente si computerele de bord au acelasi canal de transfer al datelor, mai devreme sau mai tarziu hackerii vor identifica elementele vulnerabile ale sistemelor de operare si se vor servi de acestea, a explicat Kaspersky.
Cel mai rau lucru care
s-ar putea intampla ar fi ca sistemul computerizat de control al performantei motorului, al emisiilor de gaze, al sistemelor de navigatie, dar si de divertisment sa nu mai functioneze. In consecinta, proprietarul va fi nevoit sa mearga la service sau sa reinstaleze sistemul.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.