Relatiile economice bilaterale dintre Romania si Statele Unile ale Americii s-ar putea intensifica dupa ce presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei si a Municipiului Bucuresti (CCIRB), Victor Babiuc, a stabilit cu partenerii de la Washi
Relatiile economice bilaterale dintre Romania si Statele Unile ale Americii s-ar putea intensifica dupa ce presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei si a Municipiului Bucuresti (CCIRB), Victor Babiuc, a stabilit cu partenerii de la Washington realizarea unui plan comun de actiune. Potrivit presedintelui CCIRB, aflat saptamana trecuta in capitala americana, o strategie de impulsionare a relatiilor bilaterale va fi pusa la punct cu ocazia unei delegatii CCIRB, care va fi organizata in luna septembrie in SUA. "Am venit la Washington pentru ca mi s-a parut ca exista cateva lucruri care au nevoie de un impuls. Este vorba despre schimburile comerciale bilaterale dintre Romania si SUA, investitiile americane pe teritoriul Romaniei si activitatile comune ale oamenilor de afaceri romani si americani pe terte piete", ne-a declarat Victor Babiuc. El a subliniat ca este necesar ca in relatiile romano-americane sa existe si o reprezentare economica. "Componenta economica a parteneriatului romano-american este insuficienta, spre deosebire de componentele politica si militara", a precizat Babiuc. In opinia oficialului CCIRB, una dintre principalele cauze ale situatiei actuale este lipsa de informare. "Informatia circula prost dinspre SUA catre Romania si dinspre Romania catre SUA, iar fara a cunoaste programele concrete de pe piata romaneasca si fara contacte directe intre oamenii de afaceri nu pot fi stimulate relatiile economice dintre cele doua tari", a mentionat Victor Babiuc. In acest context, oficialul roman a adaugat ca se are in vedere stabilirea unei prezente permanente a CCIRB la Washington, precum si constituirea unei camere de comert romano-americane care sa actioneze in Romania. In prezent, exista o camera de comert bilaterala, care activeaza, insa, pe piata americana. Presedintele CCIRB, a avut intalniri, saptamana trecuta, cu reprezentanti ai Departamentelor americane de Comert, Energie si de Stat, ai Camerei de Comert a Statelor Unite, precum si ai altor structuri din mediul de afaceri. Cu aceasta ocazie, partenerii americani au ridicat si problema contractelor incheiate de autoritatile romane cu Bechtel si Cross Lander. "Americanii nu au inteles de ce doua contracte incheiate cu fosta guvernare nu mai sunt duse la bun sfarsit de actuala guvernare, in conditiile in care intr-o economie de piata contractele trebuie sa aiba mare valoare", a explicat Victor Babiuc. (M.C.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.