Studiourile cinematografice Twentieth Century Fox cauta de zor un baietel in varsta de aproximativ cinci ani capabil sa devina cel mai infricosator copil din lume intr-un remake al celebrei pelicule "The Omen", care are ca data fixa de lansare ziua d
Studiourile cinematografice Twentieth Century Fox cauta de zor un baietel in varsta de aproximativ cinci ani capabil sa devina cel mai infricosator copil din lume intr-un remake al celebrei pelicule "The Omen", care are ca data fixa de lansare ziua de 6 iunie 2006. Aceasta data nu a fost aleasa intamplator, ci pentru ca ar corespunde cifrei Satanei "666", care a fost intiparita pe scalpul micului Damien, Antichristul, relateaza cotidianul britanic "Sunday Telegraph".
Se banuieste ca noua versiune a clasicului film horror, al carui buget se ridica la peste 40 de milioane de dolari, va contine elemente referitoare la razboiul contra terorii ce a urmat atentatelor de la 11 Septembrie, care vor alcatui background-ul luptei apocaliptice dintre bine si rau. In rest, producatorii au decis sa ramana fideli peliculei originale: filmarile se vor desfasura mai ales la Londra, iar actualul Damien va arata cam la fel ca predecesorul sau: par negru ca pana corbului, ten palid si un zambet sinistru, enigmatic. Alegerea lui Damien nu va fi nicidecum floare la ureche, pentru ca interpretul micului antichrisit trebuie sa aiba un aspect angelic si, in acelasi timp, trebuie sa sperie de moarte, precizeza John Moore, regizorul de origine irlandeza ales pentru a duce la bun sfarsit acest proiect. Moore a luat deja legatura cu cel mai bun agent britanic de casting pentru copii, Susie Figgis, care, numai in ultimii ani, a avut de-a face cu zeci de mii de aspiranti la rolurile principale din seria "Harry Potter" si "Charlie and the Chocolate Factory", una dintre cele mai de succes pelicule ale momentului. "Vom demara in curand procesul de alegere a noului Daniel. Subliniez ca vom manifesta deschidere pentru orice mama care doreste ca fiul sau sa dea viata asa-zisului fiu al Satanei", a mai precizat Moore pentru "Sunday Telegraph".
Cu sinistrele sale referiri la "Apocalipsa lui Ioan", din Noul Testament, si la cea de-a doua incercare a Satanei de a pune stapanire pe Pamant, filmul original a devenit, la scurt timp de la lansarea sa in 1976, o adevarata lovitura de box-office. Rolurile principale au fost detinute de Gregory Peck (Robert Thorne), ambasadorul Statelor Unite in capitala Marii Britanii, care il adopta pe Damien dupa ce sotia sa, interpretata de Lee Remick, da nastere unui copil mort.
Negocierile pentru cele doua roluri principale de adulti sunt in plina desfasurare, printre cei vizati de regizorul Moore aflandu-se si actorii americani Peter Sarsgaard si Julia Stiles. Gasirea unui copil potrivit pentru acest rol si ai carui parinti sa-i permita sa-l interpreteze pe Damien va fi totusi un proces destul de dificil, cu atat mai mult cu cat aparitia zvonurilor cu privire la tot felul de blesteme care ii vor urmari pe interpreti este ceva inerent, sunt de parere producatorii. "Nu este un rol tocmai obisnuit pentru un copil aflat la o varsta atat de frageda. (...) In nici un caz nu se doreste un copil vioi, binedispus, cum sunt cei din filmele cu Harry Potter. Se cauta un copil introvertit. Cred ca va fi o etapa extrem de dificila si vor ajunge in situatia de a-si extinde foarte mult cautarile, organizand un fel de auditie internationala, cu copii care nu au mai avut pana in prezent de-a face cu camerele de luat vederi", spune Jackie Patten, un alt agent specializat in castingurile pentru copii.
Personajul Damien va fi implicat in recrearea unei serii de scene considerate in urma cu aproape 30 de ani drept unele dintre cele mai socante din istoria filmelor de groaza. Cea mai celebra dintre acestea este cea in care doica lui Damien (interpretata in filmul original de catre actrita britanica Billie Whitelaw) se spanzura de fereastra in fata copiilor invitati la o petrecere in casa acestuia.
Interesant este si faptul ca pentru a-l proteja de cosmarurile pe care le-ar putea avea ulterior, interpretului lui Damien nu i se vor da prea multe detalii despre rolul pe care-l interpreteaza si nu i se va permite sa vada filmul pana nu va avea varsta optima (din punct de vedere legal), mai spune Patten. "Sunday Telegraph" ii linisteste pe parintii interesati sa vina cu copiii la auditii precizand ca, pana in prezent, fortele raului, blestemele, etc. nu l-au atins niciodata pe interpretul personajului principal. Actorul britanic Harvey Stephens, acum in varsta de 34 de ani, care i-a dat viata lui Damien in prima versiune, este acum un barbat insurat si prosper si pe care viata nu l-a supus la incercari prea grele pana in prezent. (Camelia CIOBANU)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.