Unitati de alimentatie si de cazare din statiunea Mamaia au ramas fara energie electrica in fiecare din ultimele trei zile, din cauza suprasolicitarii retelelor de alimentare, transmite corespondentul Mediafax. Directorul sucursalei de Distributie si
Unitati de alimentatie si de cazare din statiunea Mamaia au ramas fara energie electrica in fiecare din ultimele trei zile, din cauza suprasolicitarii retelelor de alimentare, transmite corespondentul Mediafax. Directorul sucursalei de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice din Constanta, Laurentiu Parasca, spune ca prima pana de curent s-a produs vineri seara la Horelul Flora din Mamaia, cand au fost afectati si ceilalti consumatori din zona. El a afirmat ca aceasta defectiune s-a produs la un cablu al hotelului si ca avaria a avut loc din cauza suprasolicitarii liniei de tensiune. Cea de-a doua pana de curent s-a produs sambata seara si a afectat consumatorii din zona Casino. Specialistii de la Electrica mentioneaza ca de aceasta data s-a intervenit mai greu din cauza traficului rutier intens din statiune, iar alimentarea cu energie electrica a fost reluata dupa o ora. Laurentiu Parasca afirma ca aceste avarii se produc din cauza faptului ca agentii economici au cerut, la infiintare, un aviz de racordare pentru un anumit consum, iar acum ei depasesc cu mult limitele admise, motiv pentru care cablurile de tensiune cedeaza. Specialistii spun ca motivul defectiunilor repetate il constituie faptul ca la sfarsit de saptamana, atat hotelurile, cat si restaurantele sau cluburile din statiunea Mamaia folosesc la maximum aparatele de racire. O alta avarie s-a produs, duminica dimineata, la un cablu subteran de la Navodari, care a afectat si o parte din statiunea Mamaia. Defectiunea a fost depistata de echipele de interventie ale societatii, care au remediat problema in circa 40 de minute. Lipsa curentului electric a creat nemultumire in randurile tinerilor, care se aflau la acea ora in cluburile din statiune. Pentru a nu iesi in pierdere, unii patroni au inchis localurile pentru ca turistii, dar si constantenii petrecareti sa nu plece fara sa isi achite nota de plata. Turistii aflati in hoteluri au fost nevoiti sa suporte caldura din interior, iar agentii eonomici din alimentatie publica sunt nemultumiti ca produsele aflate in lazile frigorifice s-au stricat. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.