Pilotul finlandez Kimi Raikkonen (McLaren Mercedes) a castigat ieri Marele Premiu al Ungariei, a 13-a etapa a Campionatului Mondial de Formula 1, disputat pe circuitul de la Hungaroring. Raikkonen a fost urmat de pilotul echipei Ferrari, Michael Schu
Pilotul finlandez Kimi Raikkonen (McLaren Mercedes) a castigat ieri Marele Premiu al Ungariei, a 13-a etapa a Campionatului Mondial de Formula 1, disputat pe circuitul de la Hungaroring. Raikkonen a fost urmat de pilotul echipei Ferrari, Michael Schumacher, locul trei fiind ocupat de fratele campionului mondial en-titre, Ralf Schumacher (Toyota). Pe locul patru la Hungaroring s-a clasat Jarno Trulli (Toyota), iar pozitia a cincea a fost ocupata de Jenson Button (BAR-Honda). In puncte au mai terminat Nick Heidfeld (Williams-BMW), Mark Weber si Takuma Sato (BAR-Honda). Liderul clasamentului mondial, spaniolul Fernando Alonso (Renault) s-a clasat pe locul 11. Michael Schumacher a plecat, pentru prima data in acest sezon, din pole-position, insa nu a reusit sa-i faca fata lui Raikkonen, mult mai rapid. De altfel, finlandezul l-a depasit pe Schumi prin schimburile mai rapide efectuate la boxe de catre mecanii de la McLaren Mercedes, iar apoi s-a distantat si a castigat detasat. Interesant a fost duelul pentru locul al doilea, pe care Michael Schumacher si l-a aparat in fata fratelui sau, Ralf, dar acesta din urma nu s-a straduit prea tare sa-l depaseasca pe cel care detine sapte titluri mondiale la activ. In clasamentul pilotilor conduce Fernando Alonso, cu 87 de puncte, urmat de Kimi Raikkonen, cu 61 de puncte, si de Michael Schumacher, cu 55 de puncte. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.