Intr-un comunicat de presa remis redactiei, SC Rafo SA informeaza ca "nu are nici o legatura cu afacerea motorinei deturnata din livrarea catre societatea Ecopetroleum Constanta", precizand ca a vandut, "cu acte in regula si cu respectarea tuturor pr
Intr-un comunicat de presa remis redactiei, SC Rafo SA informeaza ca "nu are nici o legatura cu afacerea motorinei deturnata din livrarea catre societatea Ecopetroleum Constanta", precizand ca a vandut, "cu acte in regula si cu respectarea tuturor prevederilor legale, 350 de tone de motorina catre aceasta companie". Biroul de presa al Rafo arata ca, la data de 7 iulie, au plecat din Onesti, catre Ecopetroleum (firma certificata ca antrepozit fiscal), 14 autocisterne cu motorina, urmand ca accizele sa fie platite, conform legii, la intrarea in curtea firmei constantene.
Numai ca sapte dintre autocisternele plecate de la Rafo "in conditii perfect legale" au fost depistate pe drumul dintre Onesti si Brasov "cu documente de insotire a marfii complet schimbate, care atestau ca marfa a fost livrata intre cu totul alte societati, fara calitate de antrepozit fiscal, manevra prin care se evita plata accizei catre buget". Politia a confiscat marfa, a adus-o la Onesti, unde a dat-o in custodie pana la finalizarea anchetei, a verificat legalitatea actelor cu care Rafo a efectuat operatiunea comerciala, constatand ca nu exista nici o vinovatie a vanzatorului - SC Rafo SA - in cazul de fata. Ca urmare a acestei situatii, conducerea Rafo Onesti a decis imediat sa rupa relatiile de colaborare cu firma Ecopetroleum Constanta, se mai precizeaza in comunicat.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.