Anchetatorii au trimis probe biologice la Institutul de Criminalistica din Bucuresti in cazul fetei de 13 ani, care a fost ucisa, in aceasta saptamana, intr-o padure de langa Calan, in functie de rezultatul acestora urmand sa se stabileasca mobilul c
Anchetatorii au trimis probe biologice la Institutul de Criminalistica din Bucuresti in cazul fetei de 13 ani, care a fost ucisa, in aceasta saptamana, intr-o padure de langa Calan, in functie de rezultatul acestora urmand sa se stabileasca mobilul crimei.
"Rezultatul acestor probe va sosi peste cateva zile. In functie de acest rezultat vom putea sti daca mobilul crimei a fost cel declarat de presupusul asasin - ca i-au fost furate, de catre victima, din ciupercile culese - sau mobilul crimei este altul. Noi banuim ca nu cel declarat de tanar este mobilul omorului, deoarece victima avea urme clare de agresiune si banuim ca baiatul a vrut sa o violeze pe fetita", a declarat comisarul-sef Marcel Zaharia, adjunct al sefului IPJ Hunedoara.
Presupusul autor al crimei este un adolescent de 15 ani, care a declarat ca fata a vrut sa-i fure ciupercile culese de el, insa anchetatorii au dubii in privinta veridicitatii declaratiilor lui.
Comisarul-sef Marcel Zaharia, adjunct al sefului IPJ Hunedoara, a declarat, vineri, ca adolescentul de 15 ani, din Calan, elev in clasa a IX-a la un liceu din municipiul Deva, a fost identificat de politisti in noaptea de joi spre vineri. "Autorul crimei si-a motivat fapta declarand politistilor ca fata a vrut sa-i fure ciupercile pe care le-a cules el din padure. Avem, insa, suspiciuni ca tanarul a vrut, de fapt, sa o violeze pe fetita, dar nu a reusit, iar atunci i-a infipt tarusii in gura, omorand-o", a spus comisarul-sef Marcel Zaharia.
Pentru ca tanarul are doar 15 ani, va fi supus unei expertize psihiatrice, iar daca se va dovedi ca nu a avut discernamant, va fi pus in libertate si, probabil, va fi internat intr-un centru special pentru minori.
Daca va fi gasit vinovat, adolescentul acuzat de omor deosebit de grav risca intre 15 si 25 de ani de inchisoare, cu reducerea la jumatate a pedepsei, intrucat este minor.
El a fost prezentat, vineri, judecatorilor de la Tribunalul Hunedoara, cu propunerea de arestare preventiva pentru 15 zile. Magistratii au aprobat aceasta cerere, iar tanarul se afla, in prezent, in arestul IPJ Hunedoara.
Cadavrul adolescentei de 13 ani a fost gasit, joi dupa-amiaza, in padurea din apropierea localitatii hunedorene Calan, de o prietena a acesteia.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.