SEXOLOGIE Daca penicilina a deschis era antibioticelor, pilulele contra tulburarilor de erectie au deschis calea unei clase noi de medicamente destinate unei functii extrem de importante: functia sexuala. Aceasta clasa de medi

SEXOLOGIE

Daca penicilina a deschis era antibioticelor, pilulele contra tulburarilor de erectie au deschis calea unei clase noi de medicamente destinate unei functii extrem de importante: functia sexuala. Aceasta clasa de medicamente este numita in limbajul de specialitate inhibitori de fosfodiesteraza 5. Este o clasa care a iesit pe piata in urma cu aproximativ sapte ani. Pana la aceasta clasa, se administrau injectii intracavernoase. Tratamentul cu medicamente creste fluxul sanguin, stimuland astfel excitarea sexuala.
Amelioreaza local
Si barbatul, si femeia trebuie sa inteleaga ca functia sexuala este una dintre functiile de baza ale organismului si in acelasi timp o problema de sanatate. Aceasta functie este alterata zilnic prin insomnie, suprasolicitare, fumat, alcool, alimentatie dezechilibrata.
""Nu mai am libidou. Nu mai am erectie"" - ii auzi pe unii. Concluzia cea mai simpla: sa punem armele in cui si sa ne resemnam. Ceea ce este complet gresit.
Disfunctiile sexuale pot fi depistate si la 18 ani, si la 30 si cu atat mai mult dupa 50 de ani. Este o patologie complexa, care nu cunoaste varsta. Ele sunt mai frecvente decat hipertensiunea.
Barbatul trebuie sa stie ca o data cu inaintarea in varsta imbatraneste din toate punctele de vedere. ""Si barbatul are osteoporoza, tulburari neuropsihice, metabolice, hormonale, inclusiv sexuale"", precizeaza medicul Nicolae
Calomfirescu, seful sectiei de Urologie de la Spitalul ""Prof. dr. Dimitrie Gerota"".
In cadrul disfunctiilor sexuale, sunt incluse tulburarile de erectie (dificultatea obtinerii si mentinerii erectiei). Pastilele de ultima generatie concepute pentru atenuarea tulburarilor de erectie actioneaza exclusiv local. Ele nu trateaza, ci amelioreaza temporar.
Efecte adverse
Medicul Nicolae Calomfirescu atrage atentia ca este gresita tratarea tulburarilor de erectie dupa propria evaluare. Aceste medicamente se prescriu de medic dupa investigatii si precizarea tratamentului. Doar medicul poate stabili cauzele care pot fi multiple si presupun tratamente diferentiate. Din pacate, insa ele se pot procura foarte usor, fara reteta medicala, neglijandu-se faptul ca aceste buline prezinta numeroase efecte adverse. Dar dintr-o falsa pudoare, barbatii prefera sa ""trateze"" problema la farmacie, decat sa consulte medicul.
Dar trebuie stiut ca aceste pastile intra in categoria medicamentelor etice, eliberate strict cu reteta medicala. Chiar daca efectele secundare sunt de intensitate medie, ele pot fi diminuate daca se respecta recomandarile specialistului. Toata aceasta clasa prezinta efecte adverse la persoanele suferinde de boli cardiovasculare, care iau derivati de nitroglicerina, efectul fiind scaderea brusca a tensiunii arteriale Cele mai frecvente efecte secundare sunt durerile de cap, ametelile, senzatia de vertij, sensibilitate la lumina, dureri musculare, tulburari de digestie...
Medicul Nicolae Calomfirescu spune ca sunt barbati care au false probleme de erectie. Dar apeleza la aceste pastile pentru a fi cat mai performanti. Nu intamplator aceste medicamente au fost numite bulinele placerii sau buline de week-end. Dar chiar si asa cititi prospectul! Pilula se inghite cu un pahar de apa, inainte cu 25 pana la 60 de minute inainte de raportul sexual. Ea poate fi luata si in timpul mesei, dar este preferabila evitarea unor meniuri preparate cu multe grasimi. De asemenea, ca la orice medicamente va veti abtine de la alcool. Cert este ca ele nu sunt la indemana oricui, deoarece sunt costisitoare. Mai nou ele pot fi procurate si prin internet.

TELINA. Afrodiziac autohton, telina se foloseste sub forma
de decoct. Ea se spala, se marunteste si se lasa la fiert inca 15-20 de minute dupa
ce apa a dat in clocot. La 750
ml de apa se foloseste o jumatate de telina. Se beau doua cani pe zi, timp de 10-15 zile. Se face o pauza, dupa care se reia cura de telina. In paralel, se poate consuma telina si sub forma de salata, spune dr. Gabriela Papazian-Urdareanu, medic primar medicina
naturista.
AROMOTERAPIE. In impotenta si frigiditate, aromoterapia recomanda uleiurile de piper negru, salvie, iasomie, trandafir, patchouli si
ylang-ylang. Folosite in diferite moduri, uleiurile volatile
naturale trezesc dorintele si stimuleaza simturile. Uleiurile volatile sau esentele naturale cu efecte afrodiziace se pot folosi atat pentru aromatizarea camerei - prin pulverizare sau prin folosirea unei lampi de aromoterapie - , dar pot fi aplicate si pe corp.
GINSEG. Si azi, si in urma cu 4.000 de ani, in Orient, barbatii aveau solutii pentru problemele sexuale. Una dintre acestea se numeste ginseng. Experimentele clinice moderne au demonstrat calitatile afrodiziace ale ginsengului. El are in compozitie substante care favorizeaza spermatogeneza, performantele spermatozoizilor, imbunatateste libidoul, prelungeste durata actului sexual. Este unul dintre motivele pentru care
ginsegul este omniprezent in
magazine sub forma de sirop, gelule, creme, pilule etc.

SFATUL MEDICULUI


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.