Mai mult de 20.000 de romani care muncesc in strainatate, legal sau la negru, si care se intorc in tara pentru vacanta de vara au la granita parte de mai multe surprize neplacute. In afara de cozile imense create la punctele de frontiera, unii di
Mai mult de 20.000 de romani care muncesc in strainatate, legal sau la negru, si care se intorc in tara pentru vacanta de vara au la granita parte de mai multe surprize neplacute.

In afara de cozile imense create la punctele de frontiera, unii dintre romani raman fara pasapoarte din cauza noilor prevederi legale legate de regimul frontierei intrate in vigoare la data de
1 august 2005. Politistii de frontiera de la granita de vest au ridicat ieri, in primele 12 ore de la intrarea in vigoare a noilor reglementari, peste 400 de pasapoarte de la cetatenii romani reintorsi in tara, dupa ce au depasit termenul legal de sedere in strainatate. Suspendarea dreptului de folosinta a pasaportului poate fi luata impotriva persoanei care a cersit in strainatate sau a fost returnata in baza acordurilor de readmisie incheiate de Romania cu alte state, precum si impotriva romanilor care au depasit nejustificat termenele de sedere in statele pe teritoriul carora au calatorit. (Magda Colgiu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.